Menu

Thuis is voor ons

samen mooie herinneringen maken

Bewonersverhalen
Corporate Beeld Genieten Van De Omgeving 1

Wij zijn Dynhus, wij zijn thuis voor jou.

Wonen Zuidwest Friesland en Lyaemer Wonen zijn samen verdergegaan onder de naam Dynhus. Waar we voor staan? Onze nieuwe naam zegt ’t al. Jouw huis, jouw thuis. Jij woont en leeft er. Het is je basis… En wij doen er daarom alles aan om je hier prettig te laten voelen. Met bijna 4.000 betaalbare woningen zijn wij dé maatschappelijke huisvester in het mooiste stukje van Fryslân: de regio Zuidwest-Friesland. Vertrouwd en dichtbij.

Nieuwsoverzicht

Vanwege de lockdown van 15 december hebben we onze coronamaatregelen aangescherpt. Zo willen we voorkomen dat wij onze huurders gaan besmetten en andersom. Wij komen bij veel mensen over de vloer. Bovendien heeft een deel van de huurders een kwetsbare leeftijd. De maatregelen zijn van kracht tot 19 januari 2021. Komen er wijzigingen dan informeren we je hierover.

Lees meer

Gemeente De Fryske Marren, de huurdersverenigingen Haskerland, Lemsterland en Zuidwest-Friesland en de woningcorporaties Accolade en Dynhus maakten afspraken over het aanbod van huurwoningen in de gemeente.

Lees meer

Wonen Zuidwest Friesland en Lyaemer Wonen gaan verder onder de nieuwe naam Dynhus. Met bijna 4.000 betaalbare huurwoningen zijn wij dé maatschappelijke huisvester in de regio Zuidwest-Friesland.

Lees meer

Samenwerking

‘Bakkie in de buurt’ is een initiatief van Dynhus om tot meer verbinding in buurten te komen. En zoals de naam al doet vermoeden, is het letterlijk een kopje koffie drinken in de buurt.

Lees meer

Helaas komen betalingsproblemen steeds vaker voor. Daarom hebben de gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties in gemeente De Fryske Marren de handen ineengeslagen. Het is een unieke samenwerking in Fryslân. Je leest op welke manier ze hier uitvoering aan geven.

Lees meer

Bewonersverhalen

Voor de bewoners van De Iendracht in Sint Nicolaasga was het eind 2020 feest. Hun complex bestond 10 jaar. Ondanks de coronamaatregelen werden de bewoners van de 33 appartementen getrakteerd op gebak en een bloemetje. Hylke en Hannelore de Jong, die al 10 jaar in het complex wonen, vertellen over deze feestelijke dag en over de gezellige momenten die ze als bewoners samen in de jaren hebben gehad.

Lees meer

Meneer en mevrouw Van der Bijl zijn afgelopen september verhuist naar hun huis aan de Parkstraat. Een woning dicht bij het centrum van Lemmer met gezellige drukte voor de deur. En een mooie stek vanwaar ze samen leuke dingen kunnen ondernemen. Hier zijn ze helemaal op hun plek.

Lees meer

In de Cornelis Houtmanstraat in Lemmer wonen mensen met uiteenlopende nationaliteiten. Barry van der Wiel heeft in de afgelopen jaren een nauwe band opgebouwd met de buren in haar straat. Ze helpen elkaar waar nodig en zijn er voor elkaar.

Lees meer

Projecten

Vanuit onze duurzaamheidsambitie willen we zoveel mogelijk huurhuizen voorzien van zonnepanelen. Het initiatief is ontstaan tijdens het fusieproces in samenwerking met de huurdersverenigingen.

Lees meer

De komende jaren realiseren we een grote kwaliteitsverbetering in de Zuiderzeestraat en omgeving. Het betreft een herontwikkeling van ruim 140 huizen. 

Lees meer

Aan de Doltewal is een prachtig seniorencomplex gebouwd. Met uitzicht op het open vaarwater van Workum.  In het complex zijn 15 ruime appartementen gerealiseerd.

Lees meer

In Balk zijn de laatste onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd bij 21 woningen. Ook hebben we de huizen verduurzaamd met isolatie en zonnepanelen.

Lees meer

Aan de Gaestwei in Bakhuizen starten we in 2021 met het grootonderhoud. De voorbereidingen zijn in volle gang. 

Lees meer
Snel contact?
We staan je graag te woord.