Thuis voor ons: Veel ruimte voor verzamelingen

Verliefd op Friesland
Arthur en Olga Verheijen wonen al bijna 30 jaar in Friesland. Arthur is geboren in het Limburgse Roermond, Olga in Rotterdam. Vooral het vele water lokte het stel naar Friesland. “Als kind kwam ik al veel in Sneek, in de Domp lag ons bootje”, vertelt Arthur. “Toen we 27 jaar geleden de kans kregen om naar Friesland te verhuizen, grepen we die met beide handen aan. Vooral de mentaliteit van de Friezen spreekt mij erg aan. Ja is ja, nee is nee!” “Ik ben door Arthur verliefd geworden op bootjes en dus ook op Friesland”, zegt Olga.

Favoriete plek thuis
“Via de nodige omzwervingen in Friesland kwamen we zes jaar geleden naar Balk. Dit huurappartement is heerlijk om in te wonen, vooral het ruime dakterras is geweldig! Maar mijn favoriete plek in huis is toch wel de slaapkamer, daar staat onze televisie.” “Ik zit graag in de stoel in de woonkamer”, vult Arthur aan. “Lekker een boek lezen of op de tablet.

Ruimte voor verzamelingen
Toch betekent thuis vooral voor ons dat we veel ruimte hebben voor onze verzamelingen. Ik heb een Volkswagen Keververzameling en die past perfect in onze multifunctionele ruimte.”

De extra slaapkamer die het echtpaar omtoverde tot multifunctionele ruimte biedt plaats aan talloze foto- en watersportboeken. Ook is er een teckelverzameling te zien, van houten tot gebreide teckels, je kunt het zo gek niet bedenken. “En hier in de keuken heb ik nog een puddingvormverzameling”, zegt Olga.

Contact met buren in De Stip
Het appartement heeft verder een ruime badkamer, die Arthur zelf verbouwde. Het contact met medebewoners van De Stip is prima, met name met hun 92-jarige buurvrouw hebben Arthur en Olga het erg getroffen. “Een keer per jaar hebben we een koffie uurtje met alle bewoners”, zegt Arthur. “Dat willen we binnenkort weer oppakken. Ook zit ik in de bewonerscommissie van De Stip. Het contact met Dynhus is heel goed, echt 100 procent! Ze doen nooit moeilijk over iets. Onlangs kregen we een nieuwe cv-ketel, dat gaat ook heel gemakkelijk.”

Prachtig plekje
Olga: ‘’Balk is zo’n fijn dorp om te wonen, het heeft echt alles! Goede Thuis- en Buurtzorg, winkels en supermarkten. Balk is charmant, het geeft mij altijd een vakantiegevoel. Ik hoop dat ik hier samen met Arthur nog lang gezond mag wonen. Want waar Arthur is, is thuis voor mij. Als dat niet zo is voel ik me ontheemd.” “En aangezien ik hier niet weg wil, is dit ons veilige plekje”, zegt Arthur tot besluit. “We hebben op tijd deze stap genomen, er is veiligheid en rust en we hebben ook eindelijk alle verhuisdozen weggedaan. Wij prijzen onze zegeningen.”      

 

Snel contact?
We staan je graag te woord.