Mijn buurt

Je ergens thuis voelen gaat ook over de omgeving waarin je woont. Hoe deze is ingericht en hoe je met elkaar omgaat. Je leest hoe we hier samen invulling aan (kunnen) geven.

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen als ik overlast heb van mijn buren?

Overlast is een probleem waar iedereen mee te maken kan krijgen. En dat kan voor iedereen anders zijn. We adviseren om eerst zelf met de veroorzaker van de overlast in gesprek te gaan en samen naar een oplossing te zoeken. We snappen dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Lukt het echt niet om er samen met je buren uit te komen? Vul dan het digitale overlastformulier in via Mynhus. Een woonadviseur van Dynhus kijkt dan samen met jullie naar een oplossing.

Hoe werkt buurtbemiddeling en bij wie kan ik terecht?

Buurtbemiddelaars zijn goed getrainde vrijwilligers, zij bemiddelen bij conflicten tussen buren. Een bemiddelaar gaat zonder te oordelen met de partijen om tafel op een neutrale plek om de problemen te bespreken. De bemiddelaar zorgt dat de partijen zelf een oplossing bedenken waar beide partijen mee kunnen leven en die voor beiden uitvoerbaar is. Zo blijft de sfeer goed en lopen de problemen niet te hoog op. Je kunt zelf contact opnemen met buurtbemiddeling De Kear, (0513) 33 42 70 of via de mail: teamzuid@sociaalwerkdekear.nl. 

Ik heb vermoedens van een hennepkwekerij in mijn buurt. Wat kan ik doen?

Heb je overlast van een hennep- of wietkwekerij bij jou in de buurt? Of vermoed je dat er bij jou in de buurt een hennep- of wietkwekerij is? Meld dit dan direct bij de Politie via 0900 8844 of bij 'Meld Misdaad Anoniem’ via 0800 7000.

Hoe gaat Dynhus om met hennep?

Het kweken van hennep is verboden. Het kweken van hennep of wiet in een woning van Dynhus is dan ook niet toegestaan. Het brengt overlast en veiligheidsrisico's met zich mee. Wordt er toch een hennep-of wietkwekerij ontdekt, dan hebben wij het recht om de huurovereenkomst te beëindigen en de woning te laten ontruimen.

Foto Team Leefbaarheid

Jouw aanspreekpunt

Heb je een vraag over je woonsituatie of zit je met een probleem? Onze wijkbeheerders en leefbaarheidsregisseurs zijn er speciaal voor jou. Ze luisteren naar je en helpen je waar ze kunnen.

Jochem en Luuk zijn jouw aanspreekpunt als je tussen Balk en Workum woont.
Bij Bert, Marike en Petra kan je terecht als je in Lemmer, Sint Nicolaasga en omgeving woont. 

Wil je in contact komen met één van hen? Dan kun je ze altijd direct bellen of mailen naar leefbaarheid@dynhus.nl. Vind je het fijn als ze bij je langskomen? Bel dan gerust om een afspraak te maken op een moment dat het jou het beste uitkomt. Op kantoor afspreken kan natuurlijk ook altijd.

Omgaan met overlast

Overlast is een probleem waar iedereen mee te maken kan krijgen. En dat kan voor iedereen anders zijn. Ervaar je overlast? We adviseren om eerst zelf met de veroorzaker van de overlast in gesprek te gaan en samen naar een oplossing te zoeken. We snappen dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Deze tips kunnen je helpen bij het gesprek:

  • Begin het gesprek niet op het moment dat je zelf boos bent.
  • Probeer een tijdstip te vinden dat jou én je buren uitkomt.
  • Probeer de overlast zo feitelijk en rustig mogelijk te omschrijven.
  • Luister ook goed naar het verhaal van je buren.
  • Probeer tot een afspraak te komen waarin jij en je buren zich kunnen vinden.

Lukt het echt niet om er samen met je buren uit te komen? Vul dan het digitale overlastformulier in via Mynhus. Een woonadviseur van Dynhus kijkt dan samen met jullie naar een oplossing.

Overlast van tuinonderhoud
Heb je last van een niet onderhouden tuin bij jou in de buurt? Probeer ook dan om eerst zelf in gesprek te gaan met de bewoner. Soms is deze zich er niet van bewust dat de staat van zijn of haar tuin overlast veroorzaakt. Kom je er samen niet uit, dan kun je contact met ons opnemen.

Dynhus OVERLAST Icon 960X720 Rgb #9D8AD3
Hagendornhof (9) (Bakkie In De Buurt)

Bakkie in de buurt

‘Bakkie in de buurt’ is een initiatief van Dynhus om op een laagdrempelige manier huurders te ontmoeten en te horen wat er speelt in de buurt. En zoals de naam al doet vermoeden, is het letterlijk een kopje koffie drinken in de buurt.

 

Snel contact?
We staan je graag te woord.