Huurwoning kopen

Bij Dynhus verhuren we woningen. En heel soms verkopen we woningen. Het kan zelfs zijn dat jouw woning wordt aangemerkt voor verkoop. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hier.

 

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn huurwoning kopen?

De kans dat je jouw woning kunt kopen, is niet groot. Er worden gemiddeld zo’n 20 koopwoningen per jaar aangemerkt voor verkoop. Als jouw woning aangemerkt is voor verkoop, dan krijg je hierover bericht van ons. Je krijgt dan de mogelijkheid om je woning van Dynhus te kopen.

Wat is de opzegtermijn van mijn woning?

De opzegtermijn van je huurwoning is een maand. Je kunt iedere dag van de maand de huur opzeggen. Zijn er veel zaken die je graag ter overname wilt aanbieden, bijvoorbeeld omdat je veel in en om de woning hebt veranderd? Dan adviseren we je om jouw woning eerder dan één maand van tevoren op te zeggen.

Mag ik mijn woning tijdelijk onderverhuren?

Nee, het onderverhuren van je woning aan iemand anders is niet toegestaan. Dit staat ook in het huurcontract dat je hebt ondertekend.

Wanneer wordt er onderhoud aan mijn woning gepleegd?

Wij zorgen voor het onderhoud dat eens in de zoveel jaar nodig is. Dit noemen we periodiek onderhoud. Voorbeelden zijn het schilderen van kozijnen en deuren aan de buitenkant van je huis, onderhoud aan het dak en het vervangen van de cv-ketel. Is het tijd voor periodiek onderhoud? We laten je ruim van tevoren weten wanneer we ermee starten.

Je eigen huurwoning kopen

De kans dat je jouw woning kunt kopen, is niet groot. Van alle woningen die we bezitten, zijn er zo’n 200 woningen aangemerkt voor verkoop. In werkelijkheid komt dit neer op gemiddeld zo’n 20 koopwoningen per jaar.

Is jouw woning aangemerkt voor verkoop, dan krijg je hierover bericht van ons. Je krijgt dan de mogelijkheid je woning te kopen van Dynhus.

Wil je graag ingaan op dit aanbod? Dan word je woning op dat moment getaxeerd. De prijs waarvoor we je huis aan jou verkopen is 95% van de getaxeerde marktwaarde. Als je hiermee akkoord gaat, dan regel je het kopen van je woning samen met Dynhus.

Wil je niet ingaan op het aanbod? Dan verandert er niets. Je blijft dan gewoon je huis huren.

Corporate Beeld Wonen Zoals Ik Dat Wil 2
Dynhus HUIS Icon 960X720 Rgb #728F33

Een huurwoning kopen

Als een huurwoning beschikbaar komt doordat we deze hebben aangemerkt voor verkoop, dan schakelen wij een makelaar in uit de regio. Hiervoor werken we samen met vijf makelaars.

Ook publiceren we de woning op deze website. De naam van de makelaar die de woning verkoopt, staat vermeld bij de woning. Heb je interesse in het kopen van een woning? Meld je dan bij een van deze makelaars:

Snel contact?
We staan je graag te woord.