Versterk jij ons Dynhusteam?

Kom jij tot bloei in een dynamische omgeving? Ben je een kei in plannen en organiseren? Vind je het interessant om het bestuur en Raad van Commissarissen van een ambitieuze woningcorporatie te ondersteunen bij bestuurlijke vraagstukken? En heb jij ervaring als secretaris op bestuurlijk niveau? Dan maken we graag kennis met je.    

 

Wij zoeken een Bestuurssecretaris (20 - 24 uur)

Wie ben je?

Adviseren en aanpakken is je op het lijf geschreven. Met jouw ervaring en deskundigheid reik je overtuigende en beargumenteerde voorstellen aan voor vraagstukken. Je signaleert tijdig knelpunten, denkt vooruit en zorgt voor oplossingen voordat problemen zich voordoen. Je kunt goed inschatten welke belangen iedere organisatie heeft en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je bent goed in staat relaties te onderhouden op verschillende niveaus en met verschillende organisaties. Je beschikt daarbij over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Je werkt graag gestructureerd.

Je bent resultaatgericht en weet je werk goed te plannen en te organiseren. Je hebt een opleiding afgerond op minimaal HBO-niveau en hebt kennis van relevante wet- en regelgeving over governance. Daarnaast heb je ruime werkervaring binnen de corporatiesector, waarvan tenminste enkele jaren als bestuurssecretaris of een vergelijkbare functie.

Je hebt oog voor ontwikkelingen in onze omgeving en kunt de invloed hiervan voor Dynhus inschatten en vertalen naar concrete acties (omgevingssensitiviteit). Je hebt bovendien een sterke overtuigingskracht waarmee je een breed draagvlak creëert.

Welke resultaten lever je?

Als Bestuurssecretaris ondersteun en adviseer je de bestuurder bij de bestuurlijke taken. Dit kan zowel op organisatorisch, inhoudelijk als juridisch vlak zijn. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over organisatiebrede en governance gerelateerde onderwerpen. Met jouw kennis en ervaring maak je makkelijk de vertaalslag van strategie naar beleid.

Naast jouw werkzaamheden voor de bestuurder, ondersteun je ook de Raad van Commissarissen (RvC) bij hun toezichthoudende taken. Zo adviseer jij ze over good governance in de organisatie en bewaak je de voortgang hiervan. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke voorbereiding en verslaglegging van de RvC-vergaderingen. Je bewaakt de besluitvorming en de voorgenomen acties van deze vergaderingen.

Wat doe je?

  • Je bent sparringpartner voor de bestuurder en geeft (on)gevraagd advies op algemeen bestuurlijk gebied, actuele wet- en regelgeving en good governance;
  • Je zorgt voor het voorbereiden en coördineren van de bestuurlijke verantwoording: jaarverslag, bestuursrapportage en andere verantwoordingsstukken;
  • Je ziet toe op de adequate informatievoorziening van bestuursbesluiten naar de RvC;
  • Je coördineert en bewaakt de voortgang van specifieke interne projecten zoals bijvoorbeeld strategisch plan, strategisch voorraadplan, begroting, jaarverslag en de uitvoering omtrent de Woningwet. (in samenspraak met de bestuurder en eventueel andere betrokkenen in de organisatie);
  • Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en organisatie van vergaderingen van de RvC, de auditcommissie, de remuneratiecommissie en notuleert deze;
  • Je zorgt voor vastlegging en bewaking van de uitvoering van de RvC-besluiten;
  • Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en afwikkelen van (her)benoemingsvereisten en overige ondersteunende taken voortvloeiend uit de governance vereisten.

 

Wat bieden wij je?

Je krijgt een zelfstandige functie met ruimte voor eigen verantwoordelijkheid. Datgene wat je doet in je rol is gelijk merkbaar voor jezelf en de organisatie. Kortom: jouw inzet heeft direct resultaat. Jouw parttime functie kan je flexibel inrichten, deels thuiswerken is daarbij ook een optie. 

We zijn een lerende organisatie en zien graag dat je jouw steentje daaraan bijdraagt. Je hebt dan ook binnen je verantwoordelijkheden de vrijheid de functie inhoud te geven. Binnen onze organisatie staat de eigen ontwikkeling hoog in het vaandel. Hiervoor krijg je alle mogelijkheden, waaronder een loopbaanontwikkelingsbudget.

Tot slot zijn we een compacte organisatie waar je als mens er toe doet. Met betrokken collega’s met oog voor de huurder en voor elkaar. Je voelt je snel thuis in het team.

Het salaris is conform de cao woondiensten. De functie is gewaardeerd in schaal K. Afhankelijk van kennis en ervaring word je ingeschaald tussen € 4.265 en € 5.765 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

 

 

Enthousiast?

Ben je enthousiast en wil jij ons team versterken als nieuwe Bestuurssecretaris? Stuur dan jouw motivatie en CV naar Melanie van P&O, via werken@dynhus.nl. We ontvangen je reactie graag uiterlijk 4 juli.  

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem dan contact op met Aart Rekers, bestuurder van Dynhus op (0514) 60 80 80 of (06) 10 03 77 66. 

Snel contact?
We staan je graag te woord.