Energiezuinig wonen aan het water in Workum

Doltewal Dynhus Woningen Workum Fotografie Jessie Jansen 19

Energiezuinig wonen aan het water

Op een prachtige locatie aan de 'Diepe Dolte' in Workum bouwden we 12 nieuwe huurwoningen. 

Doltewal Dynhus Woningen Workum Fotografie Jessie Jansen 3

Zeer energiezuinig

Van de 12 nieuwbouwwoningen zijn 8 woningen levensloopgeschikt en 4 gezinswoning. De huizen zijn zeer energiezuinig, gasloos, hebben zonnepanelen op het dak en worden verwarmd met een bodemwarmtepomp.

8 levensloopbestendige woningen
De levensloopbestendige woningen zijn twee-onder-een-kap woningen. De indeling bestaat uit een woonkamer met open keuken (zo’n 40m2), een losse bijkeuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond en een aparte gastentoilet. Boven bevinden zich twee slaapkamers en twee kleinere ruimten die als bergruimten te gebruiken zijn. De zolder bereik je met een vlizotrap. 

4 gezinswoningen
De gezinswoningen zijn gebouwd in een blok van vier woningen. In deze woningen bevindt zich op de begane grond een woonkamer met open keuken met een aparte een bijkeuken (50m2). Op de bovenverdieping komen twee slaapkamers, een badkamer en een extra bergruimte. Met een vlizotrap kan je de zolder bereiken. Achterin de tuin komt een losse berging.

Hoogste punt bereikt

Donderdag 16 februari vierden we samen met de toekomstige huurders, omwonenden en direct betrokkenen dat de kap erop zit bij de woningen. Onder het genot van een warm drankje maakte men kennis met elkaar. We ontvingen leuke reacties van de 35 aanwezigen. Mensen vinden dat het vlot gaat met de bouw en dat het er al mooi uitziet.

 

Foto Mijlpaal Kap Erop Met Huizen Op Achtergrond

Bouw van de huizen

De woningen zijn ontworpen door Zijlstra Architecten uit Harich.

In oktober 2022 is Lont uit Sint Annaparochie gestart met de bouw van de 12 woningen. De woningen zijn opgeleverd aan de bewoners op 20 juli 2023.   

Plattegrond Nieuwbouw Doltewal Met Omgeving
Snel contact?
We staan je graag te woord.