Groot onderhoud in samenspraak met bewoners

In Balk Zuid gaan we groot onderhoud uitvoeren bij 32 woningen. Dit doen we in samenspraak met de bewoners. We zijn nu bezig met de voorbereiding van de plannen.

Dynhus HAMER Icon 960X720 Rgb #C6C19C

Wat zijn de ideeën?

De 32 huizen in de Menno Simonszstraat, Harmen Gabesstraat, Herman Gorterstraat en Gansfortstraat zijn toe aan groot onderhoud. Het is nodig dat de daken worden vervangen. Ook willen we de huizen verduurzamen. Daarmee besparen bewoners op hun woonlasten. We willen de dakpannen vervangen en nieuwe dakisolatie aanbrengen. Met het vervangen van de nieuwe daken is het plan ook zonnepanelen te plaatsen. Wat we definitief gaan doen, hangt af van de wensen van de bewoners.

Samenspraak met bewoners

Huurders weten vaak als beste wat er wel en niet goed is aan de woning. De bewoners hebben we daarom gevraagd waar men mogelijk last van heeft in het huis dat invloed heeft op het woongenot. Ook hebben we naar woonwensen gevraagd. De input van de bewoners nemen we mee bij het maken van de plannen. Deze plannen delen we ook met de bewoners waarbij zij hun mening kunnen geven.

Dynhus POP Icon 960X720 Rgb #9D8AD3
Woningen Balk Zuid (Overzicht Website)

Voorbereiding plannen

Het groot onderhoud willen we zorgvuldig voorbereiden en samen met de bewoners afstemmen. Naast de uitvraag bij de bewoners start ook het ecologisch onderzoek. Bij het ecologisch onderzoek kijkt men welke dieren er leven rondom het huis en in een bepaalde periode niet gestoord mogen worden. Dit heeft ook invloed op de start van de uitvoering. De komende tijd laten we ook een aantal bedrijven de huizen technisch onderzoeken. Al deze informatie nemen we mee in de planvorming.

Waar kan je terecht voor vragen?

Bewoners kunnen contact opnemen met Petra Bruning.
Voor technische vragen kan je terecht bij Aant Kingma.
Dynhus HUIS Icon 960X720 Rgb #728F33
Snel contact?
We staan je graag te woord.