Groot onderhoud in samenspraak met bewoners

In Balk Zuid gaan we groot onderhoud uitvoeren bij 32 woningen. Dit doen we in samenspraak met de bewoners. We zijn nu bezig met de voorbereiding van de plannen.

Dynhus HAMER Icon 960X720 Rgb #C6C19C

Wat zijn de ideeën?

De 32 huizen in de Menno Simonszstraat, Harmen Gabesstraat, Herman Gorterstraat en Gansfortstraat zijn toe aan groot onderhoud. Het is nodig dat de daken worden vervangen. Ook willen we de huizen verduurzamen waarmee de bewoners gaan besparen op hun woonlasten. We willen de dakpannen vervangen en nieuwe dakisolatie aanbrengen. Met het vervangen van de nieuwe daken is het plan ook zonnepanelen te plaatsen.

Samenspraak met bewoners

Huurders weten vaak als beste wat er wel en niet goed is aan de woning. De bewoners hebben we daarom gevraagd waar men mogelijk last van heeft in het huis dat invloed heeft op het woongenot. Ook hebben we naar woonwensen gevraagd. De input van de bewoners hebben we meegenomen bij het maken van de plannen.

Dynhus POP Icon 960X720 Rgb #9D8AD3
Woningen Balk Zuid (Overzicht Website)

Voorbereiding plannen

Tot dat een groot onderhoudsproject kan worden uitgevoerd is er een lange voorbereidingstijd nodig. Dat startte een jaar geleden met de vragenlijst onder de bewoners. Nadat we alle wensen in kaart hadden, hebben we aanvullende onderzoeken laten doen met een blowerdoortest en een warmtescan. Ook werd ondertussen een ecologisch onderzoek uitgevoerd. Vervolgens zijn we begonnen met de voorbereidingen van de plannen. Deze plannen zijn bijna klaar en presenteren we binnenkort aan de bewoners. 

Waar kan je terecht voor vragen?

Manja van Meerloo is jouw aanspreekpunt voor vragen of het bespreken van je persoonlijke situatie. 




Dynhus HUIS Icon 960X720 Rgb #728F33
Snel contact?
We staan je graag te woord.