Herontwikkeling Zuiderzeestraat e.o.

De komende jaren realiseren we een grote kwaliteitsverbetering in de Zuiderzeestraat en omgeving. Het is een herontwikkeling van ruim 140 huizen. De huurders hebben we zoveel mogelijk betrokken bij de totstandkoming van de plannen. De herontwikkeling bestaat uit vier fasen van sloop/nieuwbouw en renovatie. Fase 1 is afgerond. Fase 2 is in uitvoering.

Herontwikkeling Zuiderzeestraat

Inspraak bewoners bij plannen

Bij verschillende fasen in het voorbereidingsproces zijn de huurders van de woningen uitgebreid geïnformeerd via bijeenkomsten en nieuwsbrieven. Voor de keuze voor renovatie of sloop/nieuwbouw konden zij hun voorkeur aangegeven. Dat heeft ertoe geleid dat 96 van de ruim 140 woningen worden afgebroken en plaats maken voor nieuwe woningen. De overige woningen gaan we renoveren. Medio 2018 is het startsein gegeven voor de uitvoering van de plannen.

Fase 1: nieuwbouw gereed

In deze fase zijn er 28 woningen afgebroken aan de Zuiderzeestraat, Flevostraat, G. Hamkesstraat en Parkstraat. Er zijn hiervoor 20 zeer energiezuinige woningen teruggeplaatst, 17 eengezinswoningen en 3 seniorenwoningen. Huurders hebben in maart en april 2021 hun intrek genomen in deze ruime woningen. 

Nieuwbouw Zuiderzeestraat Eo (3)
Foto Casco Fase 2

Fase 2 van start

In fase 2 van het ingrijpende project zijn de bewoners van 47 woningen aan de Zuiderzeestraat (2 t/m 12, 5 t/m 51 en 14 t/m 42) en Flevostraat (10 en 12) uitverhuisd. De huizen zijn inmiddels afgebroken en de nieuwbouw is gestart. 

39 authentieke woningen met het comfort van nu

In fase 2 bouwen we 39 huizen, waarvan 27 eengezinswoningen en 12 levensloop geschikt. Bij het ontwerp van de huizen is men uitgegaan van het zogenaamde Delfts Rood, dat een authentieke uitstraling geeft. 

De 27 eengezinswoningen hebben beneden een woonkamer met open keuken (45 m2) en een aparte bijkeuken. Boven zijn twee slaapkamers en een zolder. De 12 levensloop geschikte woningen beschikken over een woonkamer met open keuken (30 m2), slaapkamer en badkamer op de begane grond. Ook is beneden een aparte bijkeuken. Boven zijn twee slaapkamers. De zolder is bereikbaar met een vlizotrap. Alle huizen hebben zonnepanelen op het dak, zijn gasloos en worden verwarmd met een bodemwarmtepomp.

De woningen worden gerealiseerd in samenwerking met architect Inbo uit Heerenveen en bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie.

In deze folder vind je uitgebreide informatie over de woningen. Ook vind je hieronder de plattegronden en gevelaanzichten van de huizen. De huizen zijn toegewezen aan de nieuwe huurders.

 

Nieuwbouw Zuiderzeestraat Fase 2 Impressie (Website)
Dynhus WERKSLEUTEL Icon 960X720 Rgb #C6C19C

Fase 3 en 4 herontwikkeling

Fase 3 van het project is de renovatie van 42 woningen aan de Pampusstraat en Parkstraat. De verwachte oplevering is 2024.

In  fase 4 worden 21 woningen aan de Parkstraat afgebroken waar nieuwbouw voor in de plaats komt.


Snel contact?
We staan je graag te woord.