Waarvoor kan je bij jouw gemeente terecht?

De gemeenten bieden verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een budgetcoach die je helpt bij het op orde brengen van je geldzaken. Of een energiecoach die je thuis bespaartips geeft. En misschien zijn er tegemoetkomingen die je nog niet kende.  

Energiecoach

Een energiecoach komt bij je thuis en geeft je tips om energie te besparen. Ook neemt de energiecoach materialen mee waarmee je direct kan besparen, zoals radiatorfolie, tochtstrips of een LEDlamp. Je kan eenvoudig een afspraak maken met een energiecoach.

Energiecoach Bij Je Thuis
Dynhus HUIS Icon 960X720 Rgb #728F33

Energietoeslag

Check of je via de gemeente energietoeslag kan aanvragen. Heb je een bijstandsuitkering, een IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering? Dan ontvang je de energietoeslag automatisch van de gemeente. 

Hulp bij tegemoetkomingen en voorzieningen

Maak je gebruik van alle voorzieningen en regelingen die er zijn? Zoals toeslagen, gemeentelijke regelingen of speciale fondsen? Het is bekend dat niet iedereen daar gebruik van maakt. Het is handig om te weten waar je recht op hebt en hoe je dat aanvraagt. Kijk bij je gemeente naar de mogelijkheden. 

Geld Munten
Mevrouw Met Geldzorgen

Hulp bij geldproblemen

De gemeente kan je helpen bij geldproblemen. De begeleiding kan variëren van het op een rijtje zetten van je financiën tot het maken van een volledige budgettering van je inkomsten en uitgaven. 

Snel contact?
We staan je graag te woord.