Wie is verantwoordelijk voor welke reparatie?

Voor groter onderhoud, reparaties en storingen staat Dynhus voor je klaar.  Maar wie regelt en betaalt nu wat? 

Veelgestelde vragen

Mijn cv heeft een storing. Wat kan ik doen?

Als je woont in Lemmer, Echten, Echtenerbrug, Oosterzee, Bantega of Delfstrahuizen, bel dan direct met: Energiewacht Groep op storingsnummer (088) 200 85 55. Als je in een andere plaats woont, dan bel je met: Breman Service Drachten op (0900) 82 12 174.   

Hoe vaak krijgt mijn cv-ketel serviceonderhoud?

Een keer in de twee jaar komt Energiewacht Groep langs voor serviceonderhoud van je cv-ketel, als je in Lemmer, Echten, Echtenerbrug, Oosterzee, Bantega of Delfstrahuizen woont. Woon je in een andere plaats, dan komt Breman Service Drachten hiervoor bij je langs. Zij nemen zelf contact met je op als je cv-ketel aan onderhoud toe is. Let op: Het is belangrijk dat deze servicebeurt een keer in de twee jaar plaatsvindt. Zo blijft je veiligheid gegarandeerd en stook je bovendien voordeliger.

Waar kan ik een rioolverstopping melden?

Bel bij een rioolverstopping direct met: Riool Reinigingsservice (RRS) op (0800) 099 13 13.

Wanneer valt een reparatie onder een spoedreparatie?

Heb je een probleem dat direct moet worden verholpen en niet tot de volgende dag kan wachten. Zoals een cv- of stroomstoring, liftstoring, glasschade of een grote lekkage of rioolverstopping. Dan is dit vaak een spoedreparatie. Deze worden meestal door externen opgelost.

Hoe zorg ik dat een beschadigd of gebroken ruit zo snel mogelijk wordt hersteld?

Bij glasschade mail je met: Direct Glas, service@directglas.nl
Schades aan buitenramen mag je per mail melden inclusief foto's en omschrijving

Wie regelt en betaalt wat?

Als huurder ben je verantwoordelijk voor het schoon en netjes houden van je huis en tuin. Ook vragen we je om bijvoorbeeld je cv bij te vullen wanneer dat nodig is, je afvoeren schoon te houden en bij de filters van je mechanische ventilatie eens in de zoveel tijd het stof te verwijderen.

Heb je de schade in je huis zelf veroorzaakt, dan betaal je zelf de reparatiekosten.

Voor kosten voor glas, riool en kleine onderhoudsreparaties zoals kapot hang- en sluitwerk, schoonmaken van dakgoten, ontstoppen van een afvoer en een schakelaar vervangen betaal je maandelijks een extra bedrag. Dat zit bij je huurprijs in.

Voor een totaaloverzicht hebben we een schema waarin je ziet wie waarvoor verantwoordelijk is. Bekijk wie waarvoor verantwoordelijk is en wie welke kosten betaalt. 

 

Wie neemt wat voor zijn rekening?

Snel contact?
We staan je graag te woord.