Onderhoud van mijn huurhuis

Net als iedere woning, heeft ook jouw woning onderhoud nodig. Het gaat dan om onderhoud dat je zelf kunt doen en bijhouden. En onderhoud dat wíj voor je doen. Daarnaast kun je in overleg met ons je woning verbeteren of aanpassen naar jouw wensen.

De meest voorkomende vormen van onderhoud zijn bij Dynhus: periodiek onderhoud, tuinonderhoud en het vervangen van een keuken, badkamer of toilet.

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt er onderhoud aan mijn woning gepleegd?

Wij zorgen voor het onderhoud dat eens in de zoveel jaar nodig is. Dit noemen we periodiek onderhoud. Voorbeelden zijn het schilderen van kozijnen en deuren aan de buitenkant van je huis, onderhoud aan het dak en het vervangen van de cv-ketel. Is het tijd voor periodiek onderhoud? We laten je ruim van tevoren weten wanneer we ermee starten.

Ik wil graag zelf veranderingen aanbrengen in mijn huis. Hoe regel ik dit?

Ben je handig en heb je klusplannen? Je mag zelf veranderingen aanbrengen in je huis, als je dit vooraf met ons overlegt. Samen spreken we af hoe je de verandering(en) aanbrengt en welke zaken je eventueel meeneemt als je gaat verhuizen.

Wat is onderhoud dat ik zelf hoor te doen in mijn tuin?

Zorg ervoor dat je tuin er netjes uitziet. Dit betekent dat je:

  • regelmatig het onkruid in de tuin en tussen de tegels verwijdert;
  • heggen, struiken en bomen snoeit;
  • regelmatig het gras maait;
  • gebroken tegels in de tuin vervangt;
  • erfafscheidingen, zoals de schutting en de heg netjes houdt;
  • de erfafscheiding onderhoudt, kapotte delen vervangt en ervoor zorgt dat de schutting recht staat;
  • geen huisraad of ander afval opslaat in je tuin;

Wat kan ik doen als mijn ramen ’s ochtends beslagen zijn aan de buitenkant?

Als de ramen aan de binnenkant wel droog zijn, dan hoef je niets te doen. Dit komt in het najaar vaker voor door het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht en komt vooral voor bij nieuw dubbel glas. Het is een teken dat het glas goed isoleert. In de loop van de ochtend verdampt het vocht weer.

Periodiek onderhoud

Wij zorgen voor het onderhoud dat eens in de zoveel jaar nodig is. Dit noemen we periodiek onderhoud. Voorbeelden zijn het schilderen van kozijnen en deuren aan de buitenkant van je huis, onderhoud aan het dak en het vervangen van de cv-ketel.

Is het tijd voor periodiek onderhoud? In dit overzicht zie je of jouw woning dit jaar aan periodiek onderhoud toe is. We laten je ruim van tevoren weten wanneer we ermee starten. En natuurlijk vertellen we ook op tijd wat dit voor jou betekent.

 

 

Periodiek onderhoud 2023

Schilderen Huis
Dynhus BOOM Icon 960X720 Rgb #728F33

Tuinonderhoud

Een tuin bij je huis, kun je helemaal naar jouw eigen wensen inrichten. Ook zorg je dat je tuin goed onderhouden wordt. Denk bijvoorbeeld aan: regelmatig het gras maaien, de tuin en bestrating onkruidvrij houden en jaarlijks snoeien van struiken en/of hagen.

Het opslaan van motoren, caravans, boten en dergelijke is niet toegestaan in de tuin. Dit is vanwege de uitstraling van de buurt.

Woon je in een appartementencomplex? Dan regelen wij het tuinonderhoud. Hiervoor betaal je maandelijks servicekosten. Deze zijn verwerkt in je huurprijs.

Keuken, badkamer of toilet vervangen

Een keuken, badkamer en toilet gaan lang mee, maar niet voor altijd. Als deze bij jou aan vervanging toe zijn, dan vervangen wij ze voor je. Heb je extra wensen, dan kun je deze ook laten uitvoeren. Er is veel mogelijk.

 

 

Betegelen Badkamer
Snel contact?
We staan je graag te woord.