Bewonersverhalen

Bewoners vertellen hun verhaal

Deze persoonlijke bewonersverhalen laten zien hoe onze huurders wonen. Je leest over wat het huis, de buurt en de mensen om hen heen voor ze betekenen. En hoe ze invulling geven aan het contact met de buren en de buurt. Ze vertellen wat ‘Thuis voor jou’ voor hun betekent.

Vanuit de verte is de Buurtkast van Geertje van der Schaaf al goed te zien. Op de Urkerstraat 37 in Lemmer schroefde zij een tijdje geleden een Buurtkast aan haar huis vast. “Ik liep al een jaar te dubben hierover”, zegt ze. “Maar ik wist niet zo goed hoe ik het moest doen. Toen had ik ineens een meevaller op mijn werk en kocht ik bij het tuincentrum een tuinkast..

Lees meer

Johannes (81) en Aaltje Stoelwinder-Portijk (80) huren al 46 jaar een woning van Dynhus in Lemmer. Het echtpaar heeft de handen vol aan hun hobby’s: Johannes draait Nederlandstalige platen op een internetpiratenzender en Aaltje maakt de mooiste diamond painting schilderijen. Dynhus kwam bij ze op de koffie.

Lees meer

Gonnie en Wiebe zijn geen mensen die het geld over de balk smijten. Wel hebben ze ‘t in het verleden financieel een keer moeilijk gehad. Ze moesten toen het ene gat met het andere vullen. Dat hakte er zo in, dat ze zeiden: dit gebeurt ons nooit weer! Dus toen Wiebe met de VUT ging en er € 800 per maand minder binnen kwam, trokken ze aan de bel. Ze kregen een budgetcoach. Die hielp het echtpaar met diverse aanvragen en regelingen en nu redden ze het.

Lees meer

Marjan van Tellingen uit Workum heeft al heel wat vrijwilligerswerk op haar naam staan. Sinds 2015 zet ze zich enthousiast in voor het Repair Café in haar woonplaats. Samen met vijf andere vrijwilligers repareert ze spullen en kleding en zorgt ze ervoor dat het Repair Café goed loopt.

Lees meer

Durk en Ena de Jong huren al 57 jaar een woning van Dynhus in Oudemirdum. Het echtpaar voelt zich nog altijd thuis in de woning die vroeger aan twee gezinnen woonruimte bood. Ze slapen en douchen beneden en kunnen daarom hopelijk nog lang van hun huis genieten.

Lees meer

Joey is in armoede opgegroeid. Hij is gewend verstandig om te gaan met het weinige geld dat er was. Daar lag het dan ook niet aan dat hij later als volwassene opnieuw in de armoede terechtkwam en schulden kreeg. Hij trok aan de bel toen hij het overzicht over zijn financiën helemaal kwijt was en twee maanden huurschuld had. Een moedige, maar ook moeilijke beslissing. Met de hulp die hij vervolgens kreeg, is het gezin er weer bovenop gekomen. De belangrijkste tip van Joey: vraag hulp en blijf niet aanmodderen, want daar wordt het alleen maar erger van.

Lees meer

Claudia is een alleenstaande moeder met twee tienerzoons. Het gezin had het de afgelopen jaren flink zwaar. De combinatie van een forse schuld en een onplezierige scheiding leidde tot een sociaal isolement en gezondheidsproblemen. Gelukkig is die tijd nu voorbij. Vanaf het moment dat ze om hulp vroeg, ging het langzamerhand de goede kant op. Bovendien wil Claudia met haar ervaringen graag andere mensen helpen die geldproblemen hebben.

Lees meer

Huurders Albert Menno en Sjoerdje leven zo duurzaam mogelijk ‘’Het is een sport om te zien hoeveel energie de zonnepanelen leveren” Albert Menno en Sjoerdje Laffra huren een huis van Dynhus aan de Heaburgen in Nijemirdum. Het jonge stel schafte extra zonnepanelen aan, rijdt elektrisch en houdt de thermostaat goed in de gaten.

Lees meer

Willem en Anneke Bokma huren al 56 jaar een woning van Dynhus. Nog altijd zijn ze heel blij met hun huis aan de Bramerstraat in Idskenhuizen. Het huis kreeg in de loop der jaren verschillende metamorfoses en ook de tuin – met een geweldig uitzicht - werd regelmatig onder handen genomen. ‘’We kunnen tot aan de toren van Spannenburg kijken.”

Lees meer
Snel contact?
We staan je graag te woord.