Ik zoek een huurwoning

Het zoeken van een nieuwe woning is spannend en leuk, maar kan ook stressvol zijn. We begrijpen dit. Daarom hebben we de zaken zo goed en eerlijk mogelijk voor je geregeld. Hier lees je hoe.

 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven als woningzoekende?

Je schrijft je in via ons klantportaal Mynhus. Hier maak je zelf een inlognaam en wachtwoord aan. Daarna ontvang je van ons een bevestiging van je inschrijving via de mail. Je kunt vervolgens inloggen en reageren op ons woningaanbod.

Mijn relatie is verbroken en ik ben met spoed op zoek naar een huis. Kan ik met voorrang een woning krijgen?

Het is niet mogelijk om met voorrang een woning te krijgen als je door een relatiebreuk met spoed op zoek bent naar een andere woning.

Ik heb zelf geen internet. Hoe kan ik reageren op een woning?

Misschien kan iemand in jouw omgeving je helpen met het reageren op woningen. Lukt dat niet? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Hoe kan ik reageren op het woningaanbod?

Je logt in op je persoonlijke pagina in Mynhus. Ga naar ‘woningaanbod’ en klik op de woning van je keuze. Je kunt op een woning reageren door op ‘reageer’ te klikken.

Wat is het maximum inkomen om voor een woning in aanmerking te komen?

De meeste woningen wijzen we toe aan huishoudens met een inkomen tot tot  €40.765,- voor eenpersoons huishoudens en voor meerpersoons huishoudens € 45.014,- (prijspeil 2022). Jaarlijks moeten wij als woningcorporatie ten minste 92,5% van de vrijkomende sociale huurwoningen aan die huishoudens toewijzen Dit is een nieuwe regel vanaf 1 januari 2022. Het was 80%. 

Daarnaast mogen corporaties tot 7,5% van de vrijkomende woningen vrij toewijzen. Verdien je meer dan € 40.765,- (eenpersoons huishouden) of samen met je partner meer dan € 45.014,- (meerpersoons huishouden)? Dan is de kans erg klein dat je in aanmerking komt voor één van onze woningen. 

 

 

Zo werkt het zoeken van een woning

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dan start je zoektocht met je inschrijving bij Dynhus. En als het goed is, eindigt deze bij het vinden van jouw nieuwe woning. Om hier te komen, doorloop je een aantal stappen.

Kaartje Werkgebied (Verkleind)
Stel Nieuwe Sleutel (Verkleind)

Hoera! Een nieuwe woning

Je hebt je huis gevonden. Gefeliciteerd! Nog even en dan ontvang je de sleutels van je nieuwe huis. Voor die tijd zijn er nog een aantal te regelen zaken. Ook is het handig dat je een aantal dingen weet.

Nieuwbouwprojecten

Wij vinden goede kwaliteit van onze woningen belangrijk. Daarom kijken we constant hoe wij onze woningen kunnen verbeteren en verduurzamen. Zo maken we ze toekomstbestendig. Dit betekent ook dat sommige huizen plaatsmaken voor nieuwe duurzamere woningen.

Dynhus IKZOEK Icon 960X720 Rgb #04A6C0
Dynhus HUIS Icon 960X720 Rgb #728F33

Een huurwoning kopen

Bij Dynhus verhuren we woningen. En heel soms verkopen we woningen. Het kan zelfs zijn dat jouw woning wordt aangemerkt voor verkoop. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hier.

Snel contact?
We staan je graag te woord.