Zonnepanelen op je dak

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu én voor je portemonnee. Ons doel is dan ook om zoveel mogelijk zonnepanelen te plaatsen op huizen die hiervoor geschikt zijn. Ook jouw huis kan hiervoor in aanmerking komen.

Veelgestelde vragen

Wat leveren de zonnepanelen mij op?

Wat de zonnepanelen jou opleveren, hangt af van het aantal panelen dat bij jou wordt geplaatst én van je eigen energieverbruik. We gaan uit van een gemiddelde besparing van 30 euro per maand. 

Hoeveel zonnepanelen komen er op mijn woning?

Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van de beschikbare ruimte op jouw dak. We gaan uit van acht panelen per woning, maar bij enkele woningen passen er maar vier of zes panelen op het dak.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Deze zonnecellen hebben twee lagen silicium. Als de zon op de cellen schijnt, gaat er elektrische stroom tussen de lagen lopen (halfgeleiders). De omvormers zetten de gelijkstroom om in wisselstroom.

De stroom die je opwekt, wordt meteen gebruikt in de woning. Wanneer je meer stroom opwekt dan je op dat moment gebruikt, wordt de stroom die overblijft (via de slimme elektriciteitsmeter) terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Deze stroom wordt volgens de voorwaarden van de energieleverancier met jou verrekend. Voor meer informatie over het terugleveren van stroom adviseren we je contact op te nemen met de energieleverancier die de elektriciteit levert.

Hoelang duurt het plaatsen van de zonnepanelen?

Het plaatsen van de zonnepanelen duurt één tot twee werkdagen.

Dynhus ZON Icon 960X720 Rgb #FFC900

Hoe gaat het in zijn werk?

Het plaatsen van de zonnepanelen doen we per dorp en wijk. Wanneer jouw huis aan de beurt is, krijg je van ons een aanbod. Je hoeft niets voor de plaatsing te betalen. Het kost je slechts €5,- per maand aan servicekosten. Tegelijkertijd levert het je een gemiddelde besparing op van €30,- per maand. Je gaat er dus altijd op vooruit.

Planning
Je ontvangt ongeveer vier weken voordat jouw woning op de planning staat, een brief met een uitgebreide uitleg over de procedure en de werkzaamheden.

Wat kun je verwachten?

In grote lijnen nemen we de volgende stappen:

  1. Je ontvangt een brief met informatie en een akkoordverklaring.
  2. Je ondertekent de akkoordverklaring.
  3. We bevestigen de ontvangst van de akkoordverklaring en geven je meer informatie over de start van de werkzaamheden.
  4. We laten de zonnepanelen plaatsen en verrichten de noodzakelijke werkzaamheden in je huis (1-2 werkdagen).
  5. We melden de geplaatste zonnepanelen aan bij de netwerkbeheerder (dit doet het bedrijf dat de zonnepanelen installeert).
Blog Zonne Energie Groot
Dynhus HUIS Icon 960X720 Rgb #728F33

Wanneer jouw huis aan de beurt is

Woon je in Lemmer. Echten, Echtenerbrug, Bantega, Delfstrahuizen of Oosterzee? Dan heb je als bewoner al een aanbieding gehad als je huis nu in aanmerking komt voor zonnepanelen.  

Woon je in Idskenhuizen, Ouwsterhaule, Langweer, Balk, Wijckel, Oudemirdum, Sint Nicolaasga, Scharsterbrug of Workum? Kijk dan op de website van SinneWurket.

Gebruik zonnepanelen

Je hebt zonnepanelen op het dak van je huis. Maar hoe gebruik je de zonnepanelen nu zo goed mogelijk? We geven vier tips.

Huizen Zonnepanelen 2
Snel contact?
We staan je graag te woord.