Zonnepanelen op je dak

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu én voor je portemonnee. Ons doel is dan ook om zoveel mogelijk zonnepanelen te plaatsen op huizen die hiervoor geschikt zijn. Ook jouw huis kan hiervoor in aanmerking komen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel zonnepanelen komen er op mijn woning?

Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van de beschikbare ruimte op jouw dak. We gaan uit van acht panelen per woning, maar bij enkele woningen passen er vier of zes panelen op het dak.

Hoelang duurt het plaatsen van de zonnepanelen?

Het plaatsen van de zonnepanelen duurt één tot twee werkdagen.

Moet ik mijn energieleverancier laten weten dat ik zonnepanelen heb?

Nee, je hoeft niets te doen. Wij melden de installatie van de zonnepanelen aan bij de netwerkbeheerder en daarmee ook bij jouw energiebedrijf.

Wat moet ik als bewoner doen als er zonnepanelen worden geplaatst?

Vlak voordat de werkzaamheden starten, vragen wij je de plek waar gewerkt gaat worden vrij te maken. De installateur geeft aan welke plek dat is. Door deze plek goed vrij te maken, bescherm je jouw eigendommen en kunnen de werkzaamheden goed worden uitgevoerd.

Als de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, check dan regelmatig of alles het doet. Kijk daarom in de meterkast of de teller het doet. Dan weet je zeker dat ze werken en stroom aan het opwekken zijn.

Hoe zie ik hoeveel stroom de zonnepanelen opleveren?

Je kunt op verschillende manieren zien hoeveel energie je zonnepanelen opwekken:

1. In de meterkast is een extra (tussen)meter geplaatst. Daarop kan je zien wat de zonnepanelen opwekken in kWh. Door iedere maand de stand op te schrijven, kan je bijhouden hoeveel kWh de panelen opleveren. 

2. Op het scherm van de omvormer
De meeste omvormers hebben een scherm. Op dit scherm kan je zien hoeveel stroom de panelen opwekken op dat moment.

3. App of online website
Hoeveel energie je zonnepanelen opleveren kan je ook aflezen vanaf je computer, telefoon of tablet. Dit kan door een internetverbinding met je omvormer te maken. 


Dynhus ZON Icon 960X720 Rgb #FFC900

Hoe gaat het in zijn werk?

Het plaatsen van de zonnepanelen doen we per dorp en wijk. Wanneer jouw huis aan de beurt is, krijg je van ons een aanbod. Je hoeft niets voor de plaatsing te betalen. Het kost je slechts €5,- per maand aan servicekosten. Tegelijkertijd levert het je een gemiddelde besparing op van €30,- per maand. Je gaat er dus altijd op vooruit.

Planning
Je ontvangt ongeveer vier weken voordat jouw woning op de planning staat, een brief met een uitgebreide uitleg over de procedure en de werkzaamheden.

Wat kun je verwachten?

In grote lijnen nemen we de volgende stappen:

  1. Je ontvangt een brief met informatie en een akkoordverklaring.
  2. Je ondertekent de akkoordverklaring.
  3. We bevestigen de ontvangst van de akkoordverklaring en geven je meer informatie over de start van de werkzaamheden.
  4. We laten de zonnepanelen plaatsen en verrichten de noodzakelijke werkzaamheden in je huis (1-2 werkdagen).
  5. We melden de geplaatste zonnepanelen aan bij de netwerkbeheerder (dit doet het bedrijf dat de zonnepanelen installeert).
Blog Zonne Energie Groot
Dynhus HUIS Icon 960X720 Rgb #728F33

Wanneer jouw huis aan de beurt is

Woon je in Lemmer. Echten, Echtenerbrug, Bantega, Delfstrahuizen of Oosterzee? Dan heb je als bewoner al een aanbieding gehad als je huis nu in aanmerking komt voor zonnepanelen.  

Woon je in Idskenhuizen, Ouwsterhaule, Langweer, Balk, Wijckel, Oudemirdum, Sint Nicolaasga, Scharsterbrug of Workum? Kijk dan op de website van SinneWurket.

Gebruik zonnepanelen

Je hebt zonnepanelen op het dak van je huis. Maar hoe gebruik je de zonnepanelen nu zo goed mogelijk? We geven vier tips.

Huizen Zonnepanelen 2
Snel contact?
We staan je graag te woord.