Meedenken en meedoen

Een huis huren bij Dynhus betekent een goed (t)huis in een prettige woonomgeving. Dat doen we graag samen. We zijn daarom dichtbij, luisteren naar jou en kijken samen naar de beste oplossing. 

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen als ik overlast heb van mijn buren?

Overlast is een probleem waar iedereen mee te maken kan krijgen. En dat kan voor iedereen anders zijn. We adviseren om eerst zelf met de veroorzaker van de overlast in gesprek te gaan en samen naar een oplossing te zoeken. We snappen dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Lukt het echt niet om er samen met je buren uit te komen? Vul dan het digitale overlastformulier in via Mynhus. Een woonadviseur van Dynhus kijkt dan samen met jullie naar een oplossing.

Hoe werkt buurtbemiddeling en bij wie kan ik terecht?

Buurtbemiddelaars zijn goed getrainde vrijwilligers, zij bemiddelen bij conflicten tussen buren. Een bemiddelaar gaat zonder te oordelen met de partijen om tafel op een neutrale plek om de problemen te bespreken. De bemiddelaar zorgt dat de partijen zelf een oplossing bedenken waar beide partijen mee kunnen leven en die voor beiden uitvoerbaar is. Zo blijft de sfeer goed en lopen de problemen niet te hoog op. Je kunt zelf contact opnemen met buurtbemiddeling De Kear, (0513) 33 42 70 of via de mail: teamzuid@sociaalwerkdekear.nl. 

Hoe gaat Dynhus om met hennep?

Het kweken van hennep is verboden. Het kweken van hennep of wiet in een woning van Dynhus is dan ook niet toegestaan. Het brengt overlast en veiligheidsrisico's met zich mee. Wordt er toch een hennep-of wietkwekerij ontdekt, dan hebben wij het recht om de huurovereenkomst te beëindigen en de woning te laten ontruimen.

Wat kan ik doen als er 's avonds ernstige geluidsoverlast is?

Probeer in contact te komen met je buren die de geluidsoverlast veroorzaken. Lukt dit niet, neem dan contact op met de politie. De politie is bereikbaar op telefoonnummer (0900) 88 44.

Mijn buurt

Je ergens thuis voelen gaat ook over de omgeving waarin je woont. Hoe deze is ingericht en hoe je met elkaar omgaat. Hoe kunnen we hier samen invulling aan geven?

DYN 21 Moestuin Mkidv 23 03 KJ Zonder Pinpoint
Huurderspanel

Meedenken?

We proberen het wonen en onze dienstverlening iedere dag weer verder te verbeteren voor jou. Maar dat kunnen we niet alleen: we hebben jouw hulp daarbij nodig. Zo maken we het samen beter.

Krachten bundelen en samenwerken

Wij vinden het belangrijk dat op plekken waar mensen met elkaar wonen en leven, we de handen ineenslaan om het voor iedereen zo fijn mogelijk te maken. En daarvoor hebben we écht iedereen nodig. Hiermee bedoelen we organisaties zoals gemeenten en maatschappelijke organisaties, maar zeker ook de bewoners van onze huizen. Zoals jij.

Door onze krachten te bundelen, staan we sterker en krijgen we veel meer dingen voor elkaar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Samen een moestuin aanleggen en onderhouden.
  • Opfleuren van de buurt met bijvoorbeeld bomen, planten, bollen en bloemzaadjes.
  • Initiatief voor het aanleggen van een speeltuin of het opknappen van een speeltuin.
  • Plaatsen van een bankje.
  • Gezamenlijke opruimdag of -middag in de buurt.
  • Buurtbijeenkomsten (activiteiten zoals een BBQ of middag voor de kinderen).
  • Opzetten van een buurtvereniging.
  • In appartementencomplexen: bijvoorbeeld bloembakken aan de balustrades of een zitje om elkaar te treffen.

Zo bouwen we met zijn allen aan een zo fijn mogelijke woon- en leefomgeving. Want: daar doen we het tenslotte allemaal voor.

Heb jij een idee voor jouw buurt? Laat het ons weten. Dan kunnen we onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

 

Dynhus POP Icon 960X720 Rgb #04A6C0
Snel contact?
We staan je graag te woord.