Regel je huurzaken

Bij Dynhus vinden we het belangrijk dat we de zaken goed regelen. Voor jou én voor ons. We maken duidelijke afspraken en ontzorgen jou waar mogelijk. Daarnaast richten we zaken zo in, dat je ook zelf online eenvoudig het een en ander kunt regelen. We luisteren naar je en helpen je waar we dat kunnen.

Huur je een huis bij Dynhus dan zorgen wij dat deze netjes wordt onderhouden en jij er je thuis van kunt maken. Van jou verwachten we dat je goed op de woning past, de tuin netjes houdt en je je zaken goed regelt. Kom je er niet uit dan staan we voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn huur opzeggen?

Het opzeggen van je huur regel je gemakkelijk online via Mynhus.

Wat is de opzegtermijn van mijn woning?

De opzegtermijn van je huurwoning is een maand. Je kunt iedere dag van de maand de huur opzeggen. Zijn er veel zaken die je graag ter overname wilt aanbieden, bijvoorbeeld omdat je veel in en om de woning hebt veranderd? Dan adviseren we je om jouw woning eerder dan één maand van tevoren op te zeggen.

Waarmee moet ik rekening houden als ik de huur opzeg?

De huur van je woning kun je iedere dag van de maand opzeggen. Houdt wel rekening met de opzegtermijn van minimaal een maand.

Zijn er veel zaken die je graag ter overname wilt aanbieden, bijvoorbeeld omdat je veel in en om de woning hebt veranderd? Dan adviseren we je om jouw woning eerder dan een maand van tevoren op te zeggen.

Wat is het verschil tussen een medebewoner en een medehuurder?

Een medebewoner is iemand die bij jou in huis woont. Dit kan je kind zijn, maar ook bijvoorbeeld je partner of een familielid. Een medehuurder staat samen met jou op het huurcontract als huurder en heeft daarmee rechten en plichten.

Waar lever ik mijn sleutels na de verhuizing in?

Op de laatste huurdag komt een medewerker van Dynhus bij je langs om de sleutels van je over te nemen. Over het tijdstip maken we een afspraak. Wij zorgen voor de sleuteloverdracht naar de nieuwe huurder.

Regel het online in Mynhus

We maken het jou graag gemakkelijk. Dit doen we bijvoorbeeld met ons online huurdersportaal ‘Mynhus’. Op deze plek kun jij online veel zelf regelen. Als huurder heb je een eigen persoonlijke pagina in Mynhus. Hier kun je:

  • Je contactgegevens wijzigen, zoals je telefoonnummer en e-mailadres.
  • Een melding doen als je een verandering gaat aanbrengen in je huis.
  • De opbouw van je huurprijs en de woningwaardering inzien.
  • Inzicht krijgen in je betalingen en je manier van betalen veranderen.
Stel Regelt Zaken Met Papier En Laptop
Dynhus HUUROPZEGGEN Icon 960X720 Rgb #9D8AD3

Huur opzeggen

Heb je een andere woning gevonden? Dan wensen we jou allereerst natuurlijk veel geluk in jouw nieuwe woning.

De huur van jouw huidige woning kun je iedere dag van de maand opzeggen. Houdt wel rekening met de opzegtermijn van minimaal een maand. Valt de laatste huurdag in het weekend? Dan wordt de laatste huurdag, de eerstvolgende werkdag. Het opzeggen van de huur regel je gemakkelijk online via Mynhus.

Tip: Zijn er veel zaken die je graag ter overname wilt aanbieden, bijvoorbeeld omdat je veel in en om de woning hebt veranderd? Dan adviseren we je om jouw woning eerder dan één maand van tevoren op te zeggen.

Wat komt er bij kijken als je de huur hebt opgezegd?

Wat komt erbij kijken als je je woning hebt opgezegd? Waar let je op bij het netjes achterlaten van je woning? En hoe lever je jouw sleutels in? We hebben de stappen in hoofdlijnen voor je op een rij gezet.

Medehuurder worden

Woon je al langere tijd samen in een woning van Dynhus, maar ben je geen hoofdhuurder? Dan kun je medehuurder worden. Je hebt dan dezelfde rechten en plichten als de hoofdhuurder. Je komt hiervoor in aanmerking als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je woont al minstens twee jaar op dit adres.
  • Je woont samen met de hoofdhuurder en hebt een gemeenschappelijk huishouden. Je kunt dit aantonen met een uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie.
  • De hoofdhuurder is niet van plan om op korte termijn te verhuizen.

Medehuurderschap aanvragen
De hoofdhuurder kan op deze manier eenvoudig medehuurderschap voor je aanvragen:

  • In deze mail vermeld de hoofdhuurder de volgende gegevens van de medehuurder: voorletters, naam, geslacht en geboortedatum;
  • In de bijlage voeg je het uittreksel van de Gemeentelijke Basisadministratie toe.

Uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie aanvragen
Direct het uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie aanvragen? Dit doe je eenvoudig zelf via de website van jouw gemeente.

Dynhus POP Icon 960X720 Rgb #F47812
Nieuwe Woning 3 Dynhus

Een nieuwe woning

Heb je een woning van Dynhus toegewezen gekregen? Gefeliciteerd! De komende tijd is er nog veel te regelen en je hebt vast vragen. Wat doet Dynhus bijvoorbeeld voor je en wat regel je zelf en hoe ziet je eerste huurdag eruit? De belangrijkste zaken zetten we voor je op een rij.

Lees onze tips over de regelzaken bij een nieuwe woning.

Algemene huurvoorwaarden

Alle afspraken tussen jou en Dynhus vind je in de algemene huurvoorwaarden. Hierin staan je rechten en plichten als huurder. Onderteken je een huurcontract bij Dynhus, dan ga je akkoord met onze algemene huurvoorwaarden.

Dynhus HUIS Icon 960X720 Rgb #728F33
Foto Voorzitters Huurdersverenigingen Fotografie Jessie Jansen

Huurdersverenigingen

Voor huurders van Dynhus zijn er twee huurdersverenigingen: huurdersvereniging Lemsterland en huurdersvereniging Zuidwest Friesland. Deze huurdersverenigingen hebben regelmatig contact en overleg met Dynhus.

Ze praten mee over beleidsmatige besluiten van Dynhus en vertegenwoordigen hierin de huurders. Oftewel; ze bekijken onze beleidskeuzes over wonen en alles wat daarmee te maken heeft vanuit het oogpunt van de huurder. En ze hebben hier ook invloed op. Het gaat dan bijvoorbeeld over de jaarlijkse huuraanpassingen.

Meer informatie over huurdersvereniging Lemsterland. 
(voor Lemmer, Echten, Echtenerbrug, Oosterzee, Bantega en Delfstrahuizen)

Meer informatie over huurdersvereniging Zuidwest Friesland.
(voor de andere plaatsen)

Snel contact?
We staan je graag te woord.