Een huurwoning zoeken? Zo werkt het.

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dan start je zoektocht met je inschrijving bij Dynhus. En als het goed is, eindigt deze bij het vinden van jouw nieuwe woning. Om hier te komen, doorloop je een aantal stappen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven als woningzoekende?

Je schrijft je in via ons klantportaal Mynhus. Hier maak je zelf een inlognaam en wachtwoord aan. Daarna ontvang je van ons een bevestiging van je inschrijving via de mail. Je kunt vervolgens inloggen en reageren op ons woningaanbod.

Hoe kan ik reageren op het woningaanbod?

Je logt in op je persoonlijke pagina in Mynhus. Ga naar ‘woningaanbod’ en klik op de woning van je keuze. Je kunt op een woning reageren door op ‘reageer’ te klikken.

Ik heb op een woning gereageerd. Hoe weet ik op welke plaats ik ben geëindigd?

Zodra de reactietermijn van een woning is verstreken, kun je op je persoonlijke pagina in Mynhus zien hoe hoog je bent geëindigd voor de woning waarop je hebt gereageerd. 

Hoe en wanneer weet ik of ik een woning toegewezen heb gekregen?

Als je een woning toegewezen hebt gekregen, dan bellen we je zo snel mogelijk nadat de reactietermijn van de woning is afgelopen. Dit kun je ook zien in het klantportaal op je persoonlijke pagina.

Wat is het maximum inkomen om voor een woning in aanmerking te komen?

De meeste woningen wijzen we toe aan huishoudens met een inkomen tot €47.699,- voor eenpersoons huishoudens en voor meerpersoons huishoudens €52.671,- (prijspeil 2024). Jaarlijks moeten wij als woningcorporatie ten minste 85% van de vrijkomende sociale huurwoningen aan die huishoudens toewijzen. 

Verdien je meer dan €47.699,- (eenpersoons huishouden) of samen met je partner meer dan €52.671 (meerpersoons huishouden)? Dan is de kans erg klein dat je in aanmerking komt voor één van onze woningen. 

 

 

In aanmerking komen met je zoekduur

Er zijn veel mensen op zoek naar een huurhuis, maar helaas zijn er niet voldoende huizen beschikbaar om iedereen direct één aan te kunnen bieden. Dit tekort zorgt in de meeste gevallen voor wachttijden. Ook bij Dynhus.

Om iedereen zo eerlijk mogelijk aan de beurt te laten komen, werken we met ‘zoekduur’. Zoekduur staat voor de tijd die je ingeschreven staat als woningzoekende.

Direct na je inschrijving, start je met het opbouwen van je zoekduur. En hoe langer je staat ingeschreven als woningzoekende, hoe groter de kans dat je het huis waarop je reageert ook daadwerkelijk mag bekijken.

Woon je al in een woning van Dynhus en wil je verhuizen naar een andere Dynhus-woning? De werkwijze is hetzelfde als voor een nieuwe huurder.

Kaartje Werkgebied (Verkleind)
Man Achter Laptop

Inschrijven voor woningen

Zoek je een huurwoning en wil je in aanmerking komen voor een huis van Dynhus? Dan kun je je inschrijven via Mynhus. Dit is ons klantportaal.

Huur je al een huis bij Dynhus? Log dan eerst in op je persoonlijke pagina van Mynhus. Dan hoef je niet alle gegevens in vullen en gaat het inschrijven sneller.

Na je inschrijving ontvang je in je mailbox een bevestiging van je inschrijving bij Dynhus. Vanaf dat moment start het opbouwen van je zoekduur en kun je op woningen reageren.

Aanbod huizen

We houden ons actuele aanbod dagelijks bij. De vrijgekomen woningen blijven acht dagen staan. Tijdens deze acht dagen kun je reageren op de woning waarvoor jij in aanmerking wilt komen.

Het kan zijn dat je voor een bepaalde woning niet in aanmerking komt. Soms bieden we namelijk woningen aan met een leeftijdsgrens, bijvoorbeeld bij een woning in een seniorencomplex. We vermelden dit altijd bij de betreffende woning.

 

Dynhus IKZOEK Icon 960X720 Rgb #04A6C0
Stel Regelt Zaken Met Papier En Laptop

Reageren op een woning

Zie je een huis dat aan jouw wensen voldoet? Dan kun je op dit huis reageren via Mynhus.  Hiervoor log je in op je eigen account. De rest wijst zich vanzelf.

Let op: kom je in aanmerking voor een woning waarop je hebt gereageerd? Je mag maximaal twee keer een huis afwijzen. Na een derde afwijzing vervalt je inschrijving.

Bedenk dus, voordat je gaat reageren, hoe graag je de woning echt wilt.

 

Volgen hoe de toewijzing verloopt

Heb je gereageerd op een woning? En is de reactietermijn verstreken?

Op je persoonlijke pagina in Mynhus kun je zien hoe hoog je bent geëindigd voor de woning waarop je hebt gereageerd.

Daarnaast zie je op Mynhus onder het kopje ‘verantwoording’ hoeveel woningzoekenden op de woning hebben gereageerd. Ook zie je hoe lang de zoekduur was van degene die de woning uiteindelijk toegewezen heeft gekregen.

Dynhus HUIS Icon 960X720 Rgb #728F33
In Gesprek

Als je als eerste voor een woning in aanmerking komt

Kom je als eerste voor een woning in aanmerking, dan laten we je dit zo snel mogelijk telefonisch weten.

We plannen dan direct een afspraak om kennis met je te maken en om samen je gegevens te controleren, zoals je inkomensgegevens, woonhistorie et cetera. Dit gesprek vindt binnen een paar dagen plaats.

Als alles in orde is, dan mag je de woning bekijken. Voldoet deze aan jouw wensen? Dan feliciteren we je en is de woning voor jou!

 

Inkomensgrens voor huurwoningen

De overheid heeft richtlijnen voor het toewijzen van huurhuizen.

De meeste woningen (85%) wijzen we toe aan huishoudens met een inkomen tot € 44.035,- voor eenpersoons huishoudens en voor meerpersoons huishoudens € 48.625,- (prijspeil 2023). 

Kom je in aanmerking voor Huurtoeslag? Dan moet het huis passen bij je inkomen en de grootte van je huishouden. Dit noemen we passend toewijzen.

Jouw inkomen bekijken we samen tijdens het gesprek dat we met je hebben als je een woning toegewezen hebt gekregen.

Je inkomen controleren we aan de hand van een actuele inkomensverklaring. Zonder geldige inkomensverklaring kunnen we je geen woning toewijzen. Het is daarom belangrijk dat je deze op tijd regelt en meeneemt naar het gesprek.

Je inkomensverklaring vraag je eenvoudig aan bij de Belastingdienst en download je met je DigiD.

Geld Munten
Dynhus HUUROPZEGGEN Icon 960X720 Rgb #9D8AD3

Huurtoeslag aanvragen

De overheid komt mensen met een laag inkomen tegemoet in de huurkosten. Misschien kom jij hiervoor ook in aanmerking. Dit is afhankelijk van de huur, je inkomen en je vermogen.

Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie en kun je een proefberekening maken om te kijken of je voor huurtoeslag in aanmerking komt. Heb je hierover vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Snel contact?
We staan je graag te woord.