Bewoners De Iendracht vieren 10-jarig bestaan

Traktatie voor alle bewoners
Voor de viering van het 10-jarig bestaan van De Iendracht had het bestuur van de bewonerscommissie grootse plannen. “Het idee was om een mooi feest te organiseren voor alle bewoners. We hadden zelfs al contact met de goochelaar voor het entertainment. Heel jammer dat het niet kon doorgaan”, begint Hylke de Jong zijn verhaal. Toch wilde de buurtvereniging het heuglijke moment niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. “We hebben gebak geregeld voor alle bewoners met een afbeelding van ons complex erop”, vervolgt Hannelore de Jong. “Bij alle bewoners brachten we een gebakje langs en kregen alle mensen een potroos cadeau. Dat lukte allemaal prima op 1,5 meter afstand. De bewoners waren blij verrast met het gebak en het roosje.”

Eerste bewoners
Het echtpaar De Jong woonde als allereerste in het complex. “We zijn hier 10 jaar geleden als eersten komen wonen. Ik weet dat nog goed. De eerste 14 dagen waren we zelfs helemaal alleen. Dat was bijzonder”, vertelt Hannelore de Jong. “Nu woont ongeveer de helft van de eerste bewoners hier nog. De mensen worden wel steeds ouder hoor, de meesten zijn boven de 80 jaar.”

Momenten van gezellig samenzijn
Ook de bewonerscommissie van De Iendracht kent al een 10-jarig bestaan. De commissie werd direct na de opening van het complex opgericht. Hylke de Jong is er vanaf het begin bij betrokken: “We organiseerden vanaf het begin één keer per jaar een uitje voor alle bewoners. We zijn bijvoorbeeld naar de paarden in Spannenburg geweest of we bezochten de Orchideeënhoeve.” Ook vieren de bewoners kerst met elkaar. “Vanuit de bewonerscommissie regelen we een lopend buffet bij Doniahiem hier vlakbij. Iedereen betaalt een bedrag per persoon en dan houden we met z’n allen een kerstdiner. Dat is heel gezellig”, vult Hannelore de Jong aan. “En op burendag komen we bij elkaar. Dan zijn ook de bewoners van de Schoolstraat en Scharleien erbij. Iedereen neemt zijn stoel en een kopje mee en dan regelen wij de koffie met wat lekkers.” Ook het zakelijke deel van de bewonerscommissie moet goed worden geregeld. Daarom is er jaarlijks een jaarvergadering die, naast het bespreken van de agenda, voor het gezellig samenzijn wordt georganiseerd. “We beginnen de jaarvergadering met het officiële gedeelte waarin we de financiën bespreken. Daarna eten we met elkaar stamppot”, zegt Hylke de Jong tot besluit. Het echtpaar De Jong hoopt dat wanneer alles weer normaal is de gezellige momenten als bewoners onder elkaar weer te kunnen oppakken. Het onderling contact is groot, ook nu in coronatijd. Even een praatje maken als men elkaar tegenkomt. Voorheen kwamen de bewoners ook bij elkaar op visite. Helaas zit dat er nu even niet in. Als alles weer normaal is gaan ze het 10-jarig bestaan zeker nog goed vieren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Snel contact?
We staan je graag te woord.