Thuis is: Binnenkomen en je happy voelen

Nieuw huis
Behaaglijk en van alle gemakken voorzien, zo voelt de nieuwe woning van Nelleke Koehoorn en haar dochter Nerissa Wissing aan. Het is één van de woningen aan de Zuiderzeestraat die Dynhus vorig jaar opleverde. ‘’Mijn dochter is huurder bij Dynhus en ik woon bij haar in”, vertelt Nelleke. ‘’We woonden drie jaar in ons oude huis hier verderop, maar dat waren kleine huizen uit de jaren ’50 en die werden gesloopt. Toen we een uitnodiging kregen van Dynhus om een nieuw huis te betrekken was ik zo blij! Zowel de binnen- als de buitenkant sprak me meteen aan.

Leuk proces
De bouw startte in de zomer van 2020 en zou klaar zijn in december dat jaar. Maar door de nodige vertraging was de sleuteloverdracht eind maart vorig jaar. Ik vond het een leuk proces om mee te maken. We kregen een digitale uitnodiging van Dynhus en toen konden we tijdens de bouw een keer kijken en de maten opnemen. De keuken moest wel een hoekopstelling hebben, maar we hadden verschillende keuzes voor de frontjes en de tegels, ook voor de badkamer. Deze mochten we uitzoeken bij Dynhus. Het aanrecht hebben we wat laten verhogen en we zijn blij met onze twee wc’s die ook zijn verhoogd!”

Helemaal gasloos
Het verhuizen ging vlot en was gemakkelijk. Nelleke: ‘’We hoefden natuurlijk niet zo ver, het was dichtbij. Zodoende heb ik veel spullen met de fiets hier naartoe gebracht. We hebben familie opgetrommeld en binnen een dag waren we over. Wij hebben hier geen seconde hoeven wennen. Het huis is goed geïsoleerd, daarom horen we eigenlijk niets van de buren en is het hier lekker warm. We hebben dikke ramen, zonnepanelen op het dak en we zijn helemaal gasloos. Beneden hebben we vloerverwarming, op de eerste en tweede verdieping plafondverwarming. ‘Thuis’ betekent voor mij binnenkomen en je happy voelen in je eigen huis. Ik zit meestal aan de eettafel fijn naar buiten te kijken, tot aan de Parkstraat toe. Maar ook televisie kijken in mijn antieke leunstoel is favoriet. Natuurlijk was het een heel proces, maar het is het allemaal waard geweest!”         

Snel contact?
We staan je graag te woord.