Buurman Jaap verrast met hart-onder-de-riembox

Een leuk idee
Eind vorig jaar ontving Johannes Veldman een pakketje van Dynhus met informatie over de nieuwe naam en met wenskaarten. “Ik bekeek alle kaarten en zag de kaart om voor iemand een hart-onder-de-riembox te kunnen aanvragen. Ik dacht dat is een leuk idee”, begint Johannes Veldman zijn verhaal. Zijn buurman Jaap Imerzeel was net gevallen en had zijn enkel gebroken. “Toen dacht ik aan mijn buurman Jaap. Die kan wel een steuntje in de rug gebruiken nu hij in de lappenmand zit. Jaap staat altijd voor iedereen klaar. Thuis en voor de buurt regelt hij veel. Daarom mailde ik naar Dynhus en vroeg een hart-onder-de-riembox voor Jaap aan”, vertelt Johannes Veldman.

Samen snert eten
Jaap Imerzeel is begin januari geopereerd aan zijn enkel en mag zes weken niet op zijn voet staan. Hij was blij verrast toen zijn buurman hem het boodschappenkrat met inhoud bracht. “Hij vond het geweldig, maar het had niet gehoeven zei hij”, vervolgt Johannes Veldman. In het boodschappenkrat zaten ingrediënten en een recept om zelf snert te maken. “Jaap zei gelijk. Ik maak een pan met snert en dan komen jullie dat bij ons eten. Toevallig was het ook die dag zijn verjaardag. We hebben gezellig samen een kop snert gegeten. Op gepaste afstand natuurlijk.”

Inzet voor de buurt(bewoners)
De buurmannen hebben veel contact met elkaar. “Samen zitten we in het bestuur van de buurtvereniging. Jaap is secretaris. Hij maakt de nieuwsbrief voor de buurt en sinds kort hebben we ook een whatsapp groep van de buurt. Dat heeft Jaap ook geregeld.” Via de buurtappgroep hebben de buurtgenoten onderling veel contact. Samen regelen ze met het bestuur, normaal gesproken, leuke activiteiten voor de bewoners. “Het afgelopen jaar konden we weinig doen met corona. Wel hebben we met de kerst de buurt versierd met kerstverlichting. Anders organiseren we ieder jaar een barbecue voor de buurt, een viswedstrijd en we houden vaak ook een nieuwjaarsborrel.” Dat is niet het enige dat Jaap voor zijn buren betekent. Door menig buurtbewoner wordt hij gevraagd voor allerlei klusjes. “Jaap is handig en wordt vaak gevraagd voor technische klusjes. De buren weten hem zeker te vinden als ze er zelf niet uitkomen”, zegt Johannes Veldman tot slot. Voor iemand die altijd klaarstaat voor een ander de hart-onder-de-riembox bij Jaap Imerzeel zeker op een goede plek terecht gekomen.

Snel contact?
We staan je graag te woord.