Hulp bij waterschade

“Ik werd ’s nachts wakker van een vreemd geluid. Het was net of het buiten heel hard regende. Voor de zekerheid ging ik toch even naar beneden om te kijken. Daar zag ik het gelijk. De hele gang stond blank en het water gutste uit de meterkast.” Erna Spier schrok enorm en wist niet gelijk wat ze moest doen zo midden in de nacht, dus belde ze met 112.

Snel hulp
De brandweer kwam snel te hulp en zorgde dat alles werd geregeld. “De brandweer adviseerde me om warme kleren en aan te trekken en schoenen die tegen water konden. Toen kwamen er al snel heel wat mensen over de vloer.” De waterleiding werd gemaakt door Vitens. Het schadebedrijf hielp met alle meubels. Die moesten op blokken worden gezet zodat de vloer kon drogen. “Mijn kast was te zwaar om op blokken te zetten dus ik moest mijn verzameling kopjes en schotels allemaal inpakken. Gelukkig kreeg ik hulp van twee buurvrouwen. Ja wat komt er dan veel op je af. Alle spullen moesten naar boven, zoals de muziekboxen, beelden en grote vazen. De natte spullen, zoals de hondenbench hebben we eerst buiten neergezet.” Nog dezelfde dag werd de vloer eruit gehaald en de droogapparaten in het huis gezet.

Rust in het tijdelijk verblijf
“ ’s Morgens kwam Martin Hogeveen van Dynhus ook al snel. Hij vertelde me dat ik niet in het huis kon blijven wonen vanwege de waterschade. De vloer had meerdere weken nodig om helemaal te drogen. Het leek mij wel prettig om in de buurt te blijven wonen en deed het voorstel om naar de camping hier in Bakhuizen te gaan.” Martin Hogeveen regelde direct een huisje op de camping en Erna Spier kon de volgende dag al in haar tijdelijke verblijf terecht. “Dat was hartstikke fijn. Wat een verademing om even in de rust te zijn. Ik hoefde alleen wat kleding en spullen voor mezelf mee te nemen.” 

Dicht bij familie wonen
Na een maand was het huis weer bewoonbaar. Alleen ligt er nog geen nieuwe vloer. De waterschade is letterlijk de laatste druppel geweest om de huur op te zeggen. “Ik ga verhuizen naar West-Friesland. Mijn man en ik zijn hier samen komen, hij was een geboren Fries. In 2018 is mijn man overleden. Ik heb hier geen familie wonen in de buurt, die wonen in Noord Holland. Ik ben nu nog fit en rijd zelf makkelijk naar hen toe. Mocht dat in de toekomst lastiger worden, dan heb ik graag de familie en vrienden dicht bij me. Daarom neem ik nu deze stap.” We wensen mevrouw Spier veel woonplezier in haar nieuwe huis.

 

Snel contact?
We staan je graag te woord.