Iedere dag een vakantiegevoel

Water en gezelligheid voor de deur
Twee jaar geleden verhuisde Marieke van Liempt naar haar seniorenwoning aan de Lange Streek. “Ik woonde in een prachtige nieuwbouwwoning die geschikt was voor senioren. Het huis was alleen wel groot. En ik kon niet wennen aan de droge lucht. Ik heb me toen ingeschreven, maar ik wilde alleen verhuizen als hier een woning vrij zou komen. Dat gebeurde gelukkig.” Mevrouw van Liempt heeft wel enorm ingeleverd op de ruimte in het huis. Dat vindt ze geen probleem, ze krijgt er veel meer voor terug. “Het appartement heeft veel raampartijen. Daardoor heb ik een geweldig uitzicht op de vaarroute van en naar het centrum. Als ik ’s morgens de deuren naar het terras open doe en ik kijk naar het water dan voelt het net als vakantie. Hier sta ik iedere morgen met plezier op om de dag te beginnen”, vertelt mevrouw Van Liempt enthousiast. Er is ook altijd leven voor de deur. Van mensen die een langs het water naar het centrum lopen of een ommetje maken. Mevrouw Van Liempt vervolgt: “In de zomerperiode is het één en al gezelligheid. Dan zitten we als buurvrouwen in onze tuin met een kop koffie en kijken we naar de drukte op het water. Ook maken we een praatje met mensen die langslopen.”

Altijd mensen om me heen
Naast het prachtige uitzicht koestert Marieke van Liempt het contact met de buren in het seniorencomplex. “Je voelt je hier niet alleen met de buren om je heen. Je hebt iedere dag wel een praatje met elkaar. En als er wat is, dan kan je altijd steunen op je buren.” De saamhorigheid is groot bij de bewoners van de 10 appartementen. Ze zorgen dat ze elkaar regelmatig treffen. “Dit gebouw is echt een meerwaarde voor alleenstaanden. Ik woon alleen, maar ik voel me nooit alleen. Juist in deze coronatijd hebben we veel steun aan elkaar”, zegt mevrouw Van Liempt.  

Ook onderneemt mevrouw Van Liempt van alles met haar buren. “Iedere dag loop ik samen met de buurvrouw een rondje met onze honden. Ook is er iedere woensdag schilderen in de gezamenlijke ruimte. En als je jarig bent, komen alle bewoners bij je langs. Het is zo heerlijk om dingen met elkaar te doen. Zo zijn de buren altijd dichtbij. Dat geeft me een veilig en fijn gevoel. ”

 

 

Snel contact?
We staan je graag te woord.