Met elkaar genieten in het atrium

“Wij woonden hiervoor ook in Echtenerbrug”, zegt Harm Luik. “Ik ben hier geboren en getogen, mijn vrouw Hillie komt uit Munnekeburen. Ons vorige huis had een groot erf, en er was altijd wat te doen. Ik heb twee linkerhanden en al bijna 50 jaar suikerziekte.

Vooruit kijken
Om ons goed voor te bereiden op de toekomst, schreven wij ons in voor dit appartement aan de Splitting. Ik had er meteen een goed gevoel bij.” “Ik iets minder”, bekent Hillie Luik. “Maar tijdens de bouw gingen we vaak kijken en toen voelde het uiteindelijk goed. En nu zou ik hier nooit meer weg willen. Alles is gelijkvloers en ruim genoeg om met een rollator of rolstoel in huis te bewegen. We hebben twee slaapkamers en een grote douche. Overal is vloerverwarming en sinds kort hebben we ook zonnepanelen op het dak. Het is echt een heerlijk appartement.”

Samenkomen in het atrium
Harm en Hillie Luik zijn allebei erg sociaal en hebben goed contact met de bewoners van de overige 18 appartementen. “Het atrium, zeg maar de met glas overdekte binnenplaats, is onze favoriete plek”, legt Harm Luik uit. “In het voorjaar als het zonnetje schijnt, dan kunnen we daar al heel snel zitten. We kregen twee mooie tafels met gekleurde stoelen van de woningstichting, en daar wordt goed gebruik van gemaakt! We drinken er koffie, we doen er een hapje en een drankje, het is altijd erg gezellig.” “Ja, ik heb al heel wat koffie gezet voor ons buurtje”, zegt Hillie Luik lachend. “Maar ik doe het graag, net zoals ik ook mantelzorger ben voor een bewoonster hier in het appartementencomplex.” “Ik ben voorzitter van de bewonerscommissie van het appartementencomplex”, vertelt Harm Luik. “Naast onze gezamenlijke vergaderingen, bel ik ook weleens voor de andere huurders als er iets aan de hand is. Ook doe ik het oud papier van ons complex. Ach, eigenlijk doet iedereen wel wat. Het hangt ook een beetje van de leeftijd en gezondheid van de bewoners af. 

Lang genieten
Harm en Hillie Luik hopen dat hun appartement het laatste huis is in hun leven en dat ze nog heel lang ervan mogen genieten. Hillie Luik: “We willen hier gezond samen oud worden, tot nu toe gaat dat goed.”    

Snel contact?
We staan je graag te woord.