Kom in actie

bij geldzorgen

Geldzorgen? Praat erover.

Altijd piekeren, de post niet meer openmaken, afspraken afzeggen. Familie en vrienden uit de weg gaan, geen bezoek meer ontvangen, nooit meer iets leuks hebben om naar uit te kijken. Het zijn allemaal gevolgen van geldzorgen of schulden. En daar komen schaamte, schuldgevoel en zelfverwijt nog bij.

 

Claudia en Joey vertellen hun verhaal

Joey en Claudia weten het maar al te goed. Ze hebben het allemaal meegemaakt. Zij vertellen over hun problemen en hoe ze geholpen werden. De problemen die ze hadden waren ingrijpend en de hulp die ze kregen erg waardevol. Ze durfden over hun schaamte heen te stappen om anderen te helpen die in dit soort situaties zitten.

Joey: “Ik schaamde me voor de buitenwereld”

Claudia: "Hulp vragen was de beste beslissing uit mijn leven."

Infograpic Geldzorgen 5 Jaar Wachten (Verkleind)

Meer informatie

Claudia en Joey doen hun verhaal via filmpjes, folders en interviews. Het interview van Claudia en Joey vind je op deze website bij bewonersverhalen.

Op deze pagina lees je ook het verhaal Gonnie en Wiebe. Zij hadden nog geen schulden, maar hun situatie veranderde. Daardoor kwam hun inkomen ver onder bijstandsniveau. Net op tijd trokken ze aan de bel. Gonnie: "Er kwam zoveel geld minder binnen per maand, dat gingen we nooit redden. Onze budgetcoach heeft ons hartstikke goed geholpen en nu lukt het."

Meer informatie wat je kunt doen bij geldzorgen, lees je in de folder. 

Vraag hulp

Herken je de situatie van Joey of Claudia? Heb je zelf geldzorgen of schulden? Voorkom dat het erger wordt. Kom in actie en vraag hulp. Het sociaal wijkteam van de gemeente De Fryske Marren helpt je graag verder. 

Infographic Geldzorgen Zelf Uit De Schulden (Verkleind)
Hulp Bij Problemen

Liever contact met Dynhus?

Spreek je liever met iemand van Dynhus over je geldzorgen. Neem dan contact op met Carmen of Regina op telefoonnummer (0514) 60 80 80 of stuur een mailtje via de knop hieronder. Zij helpen je graag. 

Snel contact?
We staan je graag te woord.