Ineens koud? Controleer je cv-ketel

Veelgestelde vragen

Mijn cv heeft een storing. Wat kan ik doen?

Als je woont in Lemmer, Echten, Echtenerbrug, Oosterzee, Bantega of Delfstrahuizen, bel dan direct met: Energiewacht Groep op storingsnummer (088) 200 85 55. Als je in een andere plaats woont, dan bel je met: Breman Service Drachten op (0900) 82 12 174.   

Hoe vaak krijgt mijn cv-ketel serviceonderhoud?

Een keer in de twee jaar komt Energiewacht Groep langs voor serviceonderhoud van je cv-ketel, als je in Lemmer, Echten, Echtenerbrug, Oosterzee, Bantega of Delfstrahuizen woont. Woon je in een andere plaats, dan komt Breman Service Drachten hiervoor bij je langs. Zij nemen zelf contact met je op als je cv-ketel aan onderhoud toe is. Let op: Het is belangrijk dat deze servicebeurt een keer in de twee jaar plaatsvindt. Zo blijft je veiligheid gegarandeerd en stook je bovendien voordeliger.

Waar kan ik een rioolverstopping melden?

Bel bij een rioolverstopping direct met: Riool Reinigingsservice (RRS) op (0800) 099 13 13.

Wanneer valt een reparatie onder een spoedreparatie?

Heb je een probleem dat direct moet worden verholpen en niet tot de volgende dag kan wachten. Zoals een cv- of stroomstoring, liftstoring, glasschade of een grote lekkage of rioolverstopping. Dan is dit vaak een spoedreparatie. Deze worden meestal door externen opgelost.

Hoe zorg ik dat een beschadigd of gebroken ruit zo snel mogelijk wordt hersteld?

Bij glasschade mail je met: Direct Glas, service@directglas.nl
Schades aan buitenramen mag je per mail melden inclusief foto's en omschrijving

Bijvullen CV-ketel

Geven de radiatoren of vloerverwarming te weinig warmte af? Grote kans dat de waterdruk van je cv-ketel te laag is. Dit zie je aan de manometer op de cv-ketel. Dit is de meter met de rode en zwarte wijzer. Is de waterdruk goed, dan staat de wijzer in het groene gedeelte. Dit is meestal tussen de 1,5 en 2 bar. Staat de meter in het rode gedeelte (minder dan 1 bar), vul dan de cv-ketel bij.

In deze 7 stappen lees je hoe je de cv-ketel bijvult.

Wat je nodig hebt:

  • Een dweil en/of teil
  • Een vulslang
  • Vulkraansleutel

Stap 1: Haal de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact.

Stap 2: Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan.

Stap 3: Houd het andere eind van de slang even hoog als de vulkraan. Draai de koudwaterkraan iets open. Sluit de kraan als de slang helemaal is gevuld.

Stap 4 Sluit de slang aan op de vulkraan. Deze zit meestal bij een radiator, in de keuken, badkamer of direct op de ketel.

Stap 5 Draai eerst de waterkraan open. Draai nu de vulkraan open met de vulkraansleutel. Na een kwartslag is de vulkraan helemaal open.

Stap 6 Sluit de vulkraan zodra de manometer tussen 1,5 en 2 bar staat. Sluit de waterkraan en koppel de slang af. Gebruik een teil of dweil om water uit de slang op te vangen.

Stap 7 Steek de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact. Zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.

Snel contact?
We staan je graag te woord.