Dynhus en Lont tekenen

overeenkomst nieuwbouw Zuiderzeestraat

Bouw 39 zeer energiezuinige huizen

Eén van de ambities van Dynhus is dat alle nieuwbouwwoningen energieneutraal en gasloos worden gebouwd. Lont gaat in de Zuiderzeestraat 39 huizen bouwen, waarvan 27 eengezinswoningen en 12 levensloop geschikt. Het ontwerp van de huizen is gebaseerd op het zogenaamde Delfts Rood. Architect Inbo uit Heerenveen heeft de huizen ontworpen.
Alle huizen hebben zonnepanelen op het dak. De 12 levensloopgeschikte woningen worden verwarmd met een bodemwarmtepomp. De oplevering staat gepland voor eind 2022.

 

Nieuwbouw Zuiderzeestraat Fase 2 Impressie (Website)
Ondertekening Aannemersovereenkomst Lont En Dynhus Zuiderzeestraat

Samenwerking Lont en Dynhus

Lont werd door Dynhus geselecteerd als aannemer vanwege de aansprekende projecten die ze hebben gerealiseerd. Via een aanbesteding kreeg Lont de opdracht voor de sloop en nieuwbouw aan de Zuiderzeestraat. In de voorbereidingen naar de start van de bouw is er een goede en transparante samenwerking tussen de twee partijen.

Herontwikkeling wijk

De nieuwbouw is onderdeel van de herontwikkeling van de Zuiderzeestraat en omgeving. De toenmalige bewoners zijn betrokken bij de keuzes voor renovatie of sloop en nieuwbouw. Dat heeft ertoe geleid dat 96 van de ruim 140 woningen worden afgebroken. De overige woningen gaat de Dynhus renoveren. Medio 2018 werd het startsein gegeven voor de uitvoering van de plannen. Meer informatie over de wijkvernieuwing lees je op de projectenpagina.

Foto: Sophie Kroon

Mensen Dynhus En Lont Zuiderzeestraat
Snel contact?
We staan je graag te woord.