Elkaar ontmoeten

Tijdens Week tegen eenzaamheid

Ontmoeten met een kopje koffie

Voor iedereen die met andere mensen in contact wil komen, organiseert Sociaalwerk De Kear ontmoetmomenten in verschillende dorpen. Onder het genot van een kopje koffie kunnen mensen met elkaar in gesprek gaan. Dit kan op de volgende dagen:

Dinsdag 5 oktober
Balk, Sociaal Café, Bogermanstraat 4,  9.30 – 11.30 uur

Woensdag 6 oktober
Sint Nicolaasga, Sociaal Café Sint Nicolaasga, Omloop 1, 10.00 – 11.30 uur

Lemmer, Sociaal Café Lemmer, Straatweg 52D, 10.00 – 12.00 uur

Oudemirdum, Schoolplein de Wâlliker, Jan Schotanuswei 46, 15.00 – 16.30 uur (Jeugdinloop)

Balk (en vrijdag 8 oktober), Huiskamer ’t Fredehûs, Dubbelstraat 10, 14.00 – 17.00 uur

Dynhus MOK Icon 960X720 Rgb #9D8ad3
Een Tegen Eenzaamheid Beeld 7

Week tegen de eenzaamheid

Van 30 september tot en met 7 oktober is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Eenzaamheid

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. Een goede reden om op tijd te handelen!

Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

 

Dynhus POP Icon 960X720 Rgb #F47812
Snel contact?
We staan je graag te woord.