Extra ondersteuning bij de aanvraag

van sociale voorzieningen en regelingen

Met behulp van De VoorzieningenWijzer bekijken ze samen met de inwoner hoe zij zo optimaal mogelijk gebruik kunnen maken van de verschillende mogelijkheden.

Hulp bij aanvraag voorzieningen

Er zijn veel sociale voorzieningen, zoals toeslagen, vergoedingen, gemeentelijke minimaregelingen en speciale fondsen. Vaak weten mensen niet dat deze regelingen bestaan of hoe ze daar aanspraak op kunnen maken. "Yn gearwurking mei wenningboukorporaasjes wolle wy ús ynwenners sa goed mooglik stypje", zegt Luciënne Boelsma, wethouder bij gemeente De Fryske Marren. "Mei de ynwenner besjogge wy hokker mooglikheden, regelingen en taslaggen der foar harren binne en freegje dy ek gelyk oan. Tegearre bringe wy oarde oan yn’e finansjele situaasje. Dat jout ynwenners oersjoch en foaral ek rêst."

 

Hulp Bij Problemen
Dynhus POP Icon 960X720 Rgb #9D8AD3

Advies op maat

Via www.datgeldtvoormij.nl kunnen inwoners van De Fryske Marren eenvoudig zelf zien waar ze voor in aanmerking komen. Door het beantwoorden van enkele vragen, krijgen ze een advies op maat. Dit advies hangt af van de persoonlijke situatie, zoals het inkomen, eigen vermogen en de samenstelling van het huishouden.

Gratis adviesgesprek

Daarnaast kunnen inwoners via de website een gratis adviesgesprek aanvragen. Een speciaal daarvoor opgeleide adviseur van de gemeente bekijkt samen met inwoners welke regelingen en toeslagen voor hen gelden. Deze worden ook gelijk aangevraagd, waardoor de inwoner er meteen voordeel van heeft.  

Geldzaken Dynhus Fotografie Jessie Jansen 4
Dynhus HUUROPZEGGEN Icon 960X720 Rgb #04A6C0

Over de VoorzieningenWijzer

De VoorzieningenWijzer is op 2 juni 2020 officieel door SchuldenlabNL opgenomen als een lokaal beproefd en effectief instrument om te zorgen dat mensen daadwerkelijk een beroep doen op voorzieningen waar ze recht op hebben. Inmiddels wordt De VoorzieningenWijzer op zo’n vijftig plekken in Nederland ingezet, waaronder in gemeente De Fryske Marren.

 

Snel contact?
We staan je graag te woord.