Project Eigen Warmte Balk start met actief betrekken inwoners

Om Balk actief te betrekken bij de plannen heeft Eigen Warmte Balk sinds kort een nieuwe naam (voorheen Warmtenet Balk), een eigen website en Facebook-pagina. Zo willen zij inwoners van Balk informeren over het project en de voortgang hiervan. Zoals haar ideeën hoe ze alle 1.900 woningen en 225 overige gebouwen in Balk van het aardgas af willen krijgen. Daarnaast roept ze inwoners op om mee te doen.

Logo Eigen Warmte Balk
Tjeerd en Goffe

Goed bereikbaar zijn voor elke inwoner

Tjeerd Osinga en Goffe Venema zijn de directe aanspreekpunten van Eigen Warmte Balk. Zij vertellen deze week tijdens de Lutskedag en de vrijmarkt meer over het project. Het is de bedoeling dat er binnenkort ook een fysiek informatiepunt komt. De precieze locatie wordt nog bekendgemaakt. Verder gaan ze informatiebijeenkomsten houden, in oktober is een startbijeenkomst. “We willen zo goed mogelijk bereikbaar zijn voor elke inwoner van Balk”, zegt projectleider Goffe Venema. “Dit is tenslotte een project wat we mei elkoar en foar elkoar doen. Tjeerd en ik leggen graag uit hoe je kunt bijdragen aan dit Mienskip-project. We zijn op zoek naar mensen die willen deelnemen aan onze klankbord- en werkgroepen. We gaan graag met iedereen in gesprek over de mogelijkheden.”

 

Informatiekraam op Lutskedag en vrijmarkt

Bij de informatiekraam op de Lutskedag en vrijmarkt vertellen Tjeerd en Goffe meer over hoe Balk aardgasvrij wordt. “Er is een haalbaarheidsonderzoek gedaan samen met IF Technology”, zegt Tjeerd Osinga. “Daaruit blijkt dat een groot deel van Balk op een warmtenet kan aansluiten. Voor de wijken aan de randen van Balk lijkt de inzet van warmtepompen een betere optie. We zijn nu bezig met een vervolgonderzoek om de beste opties uit te werken. Het moet voor elke inwoner haalbaar én betaalbaar worden om van het aardgas af te gaan. Eigen Warmte Balk gaat daarin adviseren en ondersteunen. We zijn vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus vanaf 10.00 uur aanwezig op de Lutskedag en de vrijmarkt. Je kunt dan al je vragen stellen en ideeën delen. Direct aanmelden om mee te helpen, kan ook. Graag zelfs!”

 

Dynhus POP Icon 960X720 Rgb #F47812
Doe Mee 1

Website en social media

Er is al een nieuwe website van Eigen Warmte Balk: www.eigenwarmtebalk.frl. “De website houden we steeds zo actueel mogelijk", aldus Goffe. "We gaan stapsgewijs uitleggen welke mogelijkheden er voor iedereen persoonlijk zijn. Die informatie is er nu nog niet, maar communiceren we zodra dat er wel is. Dat doen we via de website, Facebook en via een nieuwsbrief. Via onze website kan je je vrijblijvend inschrijven voor de nieuwsbrief.”

Snel contact?
We staan je graag te woord.