Pak je kans met Buurtkans

Waarom Buurtkans?

Dynhus vindt het belangrijk dat huurders niet alleen een fijn huis hebben, maar ook dat ze in een prettige omgeving wonen. Daarom geven we huurders de kans om zelf ideeën uit te voeren die de buurt of het wooncomplex leuker maken. We starten met Buurtkans om zoveel mogelijk initiatieven in buurten en wooncomplexen te stimuleren.

DYN 21 Picknick Mkidv 51 03 KJ
DYN 21 Wooncomplex Mkidv 15 03 KJ

Hoe meer bewoners hoe hoger het bedrag

Of het nu gaat om een gezellig zitje in een wooncomplex, het plaatsen van een bankje, of het samen aanleggen van een moestuin. Alles is mogelijk, zolang het de sociale samenhang en de leefbaarheid blijvend vergroot. En men het initiatief zelf gaat uitvoeren. Men wordt daarbij extra gestimuleerd zoveel mogelijk medehuurders te betrekken. Hoe meer buurtbewoners meedoen, hoe hoger het verzamelde bedrag wordt. Vanaf tien huishoudens ontvangt men zelfs bonussen.

 

 

Winnaar krijgt verdubbeling

Bovendien wordt één winnaar gekozen door een onafhankelijke jury. De winnaars krijgen een verdubbeling van het ingezamelde bedrag. Nummer twee en drie ontvangen respectievelijk 500 en 250 Euro extra.

Medailles Winnaar Buurtkans
DYN 21 Moestuin Mkidv 23 03 KJ

Initiatieven online delen

Ideeën voor initiatieven kunnen worden aangemeld via onze website. Op een aparte pagina worden alle initiatieven getoond. Deze kan men delen via social media om meer buurtgenoten voor het initiatief te enthousiasmeren. Ook kunnen buurtbewoners zien welke initiatieven er zijn en zich daarbij aansluiten. Meer informatie over de actie ‘Buurtkans’ is te vinden op de Buurtkans pagina.

Kletstafels

Om samen met de huurders te sparren over mogelijke ideeën organiseert de woningcorporatie vanaf 21 september kletstafels op meerdere locaties. Voor mensen die nog wat inspiratie kunnen gebruiken, is het mogelijk samen met buurtbewoners en medewerkers van Dynhus verder te praten over de ideeën. Wanneer de kletstafels op welke plek staan, is hier te vinden. Vooraf aanmelden is nodig vanwege de coronamaatregelen en kan via de website.

Alle informatie en voorwaarden van Buurtkans zijn te lezen op de Buurtkanspagina.

DYN 21 Picknick Mkidv 51 03 KJ (Zonder Pinpoint)
Snel contact?
We staan je graag te woord.