Zonnepanelen op alle huurhuizen

Huis Met Zonnepanelen Bakhuizen

Vanuit onze duurzaamheidsambitie willen we zoveel mogelijk huurhuizen voorzien van zonnepanelen. Het initiatief is ontstaan tijdens het fusieproces in samenwerking met de huurdersverenigingen. Medio 2020 zijn we gestart met het plaatsen van de panelen. In 2023 verwachten we dat op 2.200 huizen de panelen liggen.

Huizen Zonnepanelen 2

Lagere woonlasten voor de huurders

Op de huizen brengen we maximaal acht zonnepanelen aan. Het aantal panelen is afhankelijk van de beschikbare opstelruimte op het dak. Met de zonnepanelen kunnen bewoners een deel van de eigen stroom opwekken. Daarmee besparen zij al snel 30 euro per maand op de energiekosten. De huurders kunnen zelf kiezen of ze gebruik willen maken het plaatsen van de zonnepanelen.

Plaatsen zonnepanelen gaat in volle vaart

2400 woningen
De afgelopen tijd zijn er al volop zonnepanelen geplaatst op de huurwoningen. Van de in totaal ruim 3600 woningen van Dynhus liggen nu panelen op ruim 2400 huizen. Dat is inclusief 128 appartementen. 

Sint Nicolaasga en Workum
Het komende kwartaal zijn de woningen in Sint Nicolaasga klaar en starten we in Workum. Het gaat daarbij om circa 370 woningen. We verwachten voor de zomer van 2024 in Workum klaar te zijn met het plaatsen van zonnepanelen.

Zonnepanelen bij groot onderhoud en verduurzaming
Bij 335 woningen plaatsen we zonnepanelen tijdens groot onderhoud en verduurzamingsprojecten in 2023, 2024 of 2025.

Geen zonnepanelen
Voor circa 550 woningen geldt dat er geen zonnepanelen komen (i.v.m. geplande sloop of planontwikkeling) of omdat de bewoners geen belangstelling hebben.

Dynhus ZON Icon 960X720 Rgb #FFC900
Werk In Uitvoering Sinnewurket

Uitvoerders

Het plaatsen van de zonnepanelen wordt uitgevoerd door de Energiewacht Groep (Lemmer en omstreken) en Bekkema Installatietechniek (overige plaatsen). Meer informatie over de installatie van Bekkema Installatietechniek is te vinden op Sinnewurket.nl.

Snel contact?
We staan je graag te woord.