Zonnepanelen op alle huurhuizen

Huis Met Zonnepanelen Bakhuizen

Vanuit onze duurzaamheidsambitie willen we zoveel mogelijk huurhuizen voorzien van zonnepanelen. Het initiatief is ontstaan tijdens het fusieproces in samenwerking met de huurdersverenigingen. Medio 2020 zijn we gestart met het plaatsen van de panelen. In 2023 verwachten we dat op 2.200 huizen de panelen liggen.

Huizen Zonnepanelen 2

Lagere woonlasten voor de huurders

Op de huizen brengen we maximaal acht zonnepanelen aan. Het aantal panelen is afhankelijk van de beschikbare opstelruimte op het dak. Met de zonnepanelen kunnen bewoners een deel van de eigen stroom opwekken. Daarmee besparen zij al snel 30 euro per maand op de energiekosten. De huurders kunnen zelf kiezen of ze gebruik willen maken het plaatsen van de zonnepanelen.

Plaatsen zonnepanelen gaat in volle vaart

De afgelopen tijd zijn er al volop zonnepanelen geplaatst op de huurwoningen. In totaal liggen nu panelen op ruim 1.360 huizen. Het plaatsen van de zonnepanelen wordt uitgevoerd door de Energiewacht Groep (Lemmer en omstreken) en Bekkema Installatietechniek (overige plaatsen). Meer informatie over de installatie van Bekkema Installatietechniek is te vinden op Sinnewurket.nl.

 

Werk In Uitvoering Sinnewurket
Snel contact?
We staan je graag te woord.