De kijk op bewonersbegeleiding vanuit de vastgoedspecialist

Martina Giesen is bewonersbegeleider bij Lenferink Vastgoedonderhoud. Voor het begeleiden van huurders bij het groot onderhoud en verduurzamen van de woningen aan de Menno Simonszstraat in Balk, werkte ze samen met Manja van Meerloo die bewonersbegeleider is bij Dynhus. Martina legt uit wat voor werk zij precies doet en wat daar allemaal bij komt kijken.

Goede samenwerking
“De samenwerking met Manja van Meerloo van Dynhus voor het project in Balk Zuid, de Menno Simonszstraat, ging heel goed. Ik was er voor huurders voor alle informatie vanuit de bouwkant. Zo gaf ik hen bijvoorbeeld informatie over de planning of technische informatie. Mensen wisten ook wie de uitvoerder van het project was en konden daar op locatie ook bij terecht voor informatie. Manja had ook persoonlijk contact met de huurders. Zij kent de huurders goed en dat gaf hen een vertrouwd gevoel. Huurders willen graag gehoord en gezien worden. Iedere week hadden Manja en ik daarom wel even overleg en dat ging altijd op een open en duidelijke manier. Onze goede samenwerking maakte dit project heel sterk!”

Groepsgevoel
Voordat het onderhoudswerk begon, hield Dynhus samen met Lenferink nog een speciale opruimdag bij de huurders van de Menno Simonszstraat. “Er stond een grote container in de straat en een ijscokar,  we schonken koffie aan de huurders en we hielpen met opruimen”, legt Martina uit. “Dat leverde aan twee kanten wat op: onze vakmensen konden hun werk in legere huizen doen en het samen opruimen en koffiedrinken gaf een mooi groepsgevoel.”

Veilige omgeving
Martina: “Wij beseffen heel goed dat het groot onderhoud voor sommige huurders heel spannend is en dat wij als vastgoedspecialist bij de mensen thuis komen, in hun veilige omgeving. Samen met Manja keek ik of we huurders overdag tijdelijk een andere ruimte konden bieden als dat nodig was.  Bij bijzondere omstandigheden hebben we oplossingen gevonden door met bewoners in gesprek te zijn.”

Fijne reacties
Van beide kanten is het groot onderhoud en verduurzamen van de woningen zeer geslaagd. “We krijgen zulke fijne reacties van huurders”, vertelt Martina. “Hun huis is lekker warm en stil, ze hebben een lagere energierekening. Eigenlijk hebben ze ook bijna een heel nieuw huis gekregen en daar zijn ze erg blij mee. Ook voor ons is het project goed geslaagd.  Wij zijn namelijk pas tevreden als de bewoners het ook zijn, dat is in Balk goed gelukt.”

Snel contact?
We staan je graag te woord.