Verwarming ontluchten? Zo gedaan!

Veelgestelde vragen

Mijn cv heeft een storing. Wat kan ik doen?

Als je woont in Lemmer, Echten, Echtenerbrug, Oosterzee, Bantega of Delfstrahuizen, bel dan direct met: Energiewacht Groep op storingsnummer (088) 200 85 55. Als je in een andere plaats woont, dan bel je met: Breman Service Drachten op (0900) 82 12 174.   

Hoe vaak krijgt mijn cv-ketel serviceonderhoud?

Een keer in de twee jaar komt Energiewacht Groep langs voor serviceonderhoud van je cv-ketel, als je in Lemmer, Echten, Echtenerbrug, Oosterzee, Bantega of Delfstrahuizen woont. Woon je in een andere plaats, dan komt Breman Service Drachten hiervoor bij je langs. Zij nemen zelf contact met je op als je cv-ketel aan onderhoud toe is. Let op: Het is belangrijk dat deze servicebeurt een keer in de twee jaar plaatsvindt. Zo blijft je veiligheid gegarandeerd en stook je bovendien voordeliger.

Waar kan ik een rioolverstopping melden?

Bel bij een rioolverstopping direct met: Riool Reinigingsservice (RRS) op (0800) 099 13 13.

Wanneer valt een reparatie onder een spoedreparatie?

Heb je een probleem dat direct moet worden verholpen en niet tot de volgende dag kan wachten. Zoals een cv- of stroomstoring, liftstoring, glasschade of een grote lekkage of rioolverstopping. Dan is dit vaak een spoedreparatie. Deze worden meestal door externen opgelost.

Hoe zorg ik dat een beschadigd of gebroken ruit zo snel mogelijk wordt hersteld?

Bij glasschade bel je met: Glasbedrijf Zuidwesthoek (0515) 54 01 11.

Verwarming ontluchten

Borrelt of tikt het in de verwarming of cv-leidingen? Of wordt je verwarming niet goed warm? Dan zit er mogelijk lucht in de cv-installatie. Te veel lucht in de cv-installatie zorgt voor lawaai en energieverspilling. Je lost dit eenvoudig op door je verwarming te ontluchten. Volg hiervoor deze 8 stappen:

 

Stap 1: Zet de kamerthermostaat zo laag mogelijk.

Stap 2: Haal de stekker van je cv-ketel uit het stopcontact.

Stap 3: Wacht minstens 10 minuten.

Stap 4: Begin bij de radiator op het hoogste punt in je woning, eindig bij de radiator op het laagste punt.

Stap 5: Zet de thermostaatkraan uit van de radiator die je wilt ontluchten.

Stap 6: Houd een doekje onder het ontluchtingsventiel. Draai het ontluchtingsventiel open met een ontluchtingssleutel. Zodra er water ontsnapt, draai je het ventiel weer dicht.

Stap 7: Draai de radiatorkraan weer open. Heb je alle radiatoren ontlucht? Steek de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact.

Stap 8: Controleer de manometer op de cv-ketel. Dit is de meter met de zwarte en rode wijzer. Is de waterdruk goed, dan staat de wijzer in het groene gedeelte (tussen 1,5 en 2 bar). Staat de meter in het rode gedeelte (minder dan 1 bar), vul dan de cv-ketel bij. Zie hiervoor onderhoudswijzer: cv-ketel bijvullen.

Snel contact?
We staan je graag te woord.