Bewoners ontvangen sleutel nieuwe appartementen Novacplein

De bewoners van de nieuwe appartementen aan het Novacplein in Oosterzee hebben de sleutel gekregen van Dynhus. De appartementen zijn gebouwd in de voormalige supermarkt van Oosterzee. Met het realiseren van de woningen draagt Dynhus bij aan de doorstroom en woongelegenheid in Oosterzee.

Duurzaam wonen
In eerste instantie werd gezamenlijk verkend om een supermarkt te behouden in het dorp. Toen dat niet mogelijk bleek heeft Dynhus drie appartementen van elk 60m2 kunnen realiseren. De appartementen hebben een full-electric warmtepomp voor het verwarmen van het tapwater en voor de vloerverwarming. Mechanische ventilatie zorgt voor een betere luchtkwaliteit die ook makkelijker te verwarmen is. Voor de elektravoorziening krijgt elke woning 5 zonnepanelen.

Laatste aandachtspunten buitenzijde
Terwijl de bewoners hun appartement al helemaal eigen kunnen maken legt Dynhus de laatste hand aan de buitengevel. Op de kenmerkende gele gevelstenen komt een oranjebruine gevelband.

Samenwerken
Het project kwam tot stand door goede samenwerking met partners. Dynhus realiseerde dit project samen met Bouwbedrijf De Vries, Zijlstra Architecten en gemeente De Fryske Marren.

Snel contact?
We staan je graag te woord.