Dynhus organiseert etappe Tour du Nord voor collega woningcorporaties

IMG 0856

Inspiratie leefbaarheidsinitiatieven

Donderdag 2 november organiseerde Dynhus een etappe van Tour du Nord. Onder deze naam doen woningcorporaties bij elkaar inspiratie op over mooie initiatieven op het gebied van leefbaarheid in Groningen, Drenthe en Friesland.

Leefbaarheid gaat over het verbeteren van de situatie voor huurders of het (nog) fijner maken van de woonomgeving. Tijdens de Tour du Nord waren drie huurders aan het woord.

Verhalen van huurders

Fadi vertelde over hoe hij als bewoner van het AZC lid werd van het tuinteam en daarmee via Stichting Present tuintjes opknapt van huurders van Dynhus. Nu woont hij in een woning van Dynhus en heeft hij, naast de leiding over het tuinteam, een werkervaringsplaats bij onze wijkbeheerders. 

Demia had een bijzonder verhaal te vertellen over hoe ze in de vangnetlocatie in Balk kwam te wonen en daarmee een nieuwe kans kreeg. Inmiddels woont ze heel fijn in haar eigen huurwoning.

IMG 0880
20231102 145828

Kledingbank als ontmoetingsplek

In Sint Nicolaasga liet Sjoukje de kledingbank zien. Haar eigen initiatief en ondersteund door Dynhus en Sociaal Werk De Kear. Ze werkt hier zelf als vrijwilliger en bewoners van het AZC helpen haar. De kledingbank biedt een ontmoetingsplek en is voor mensen met een smalle beurs een toegankelijke plek voor dames-, heren en kinderkleding. 

In de moestuin naast de kledingbank kunnen huurders en omwonenden met groene vingers hun eigen groenten verbouwen. Samen werken in de tuin draagt ook weer bij aan ontmoeting en verbinding. 

Binnenkort laten we meer zien over de mooie verhalen van onze huurders.

Snel contact?
We staan je graag te woord.