Dynhus tekent koopovereenkomst De Beuk in Sint Nicolaasga

Op de plaats waar nu voormalig basisschool De Beuk staat in Sint Nicolaasga realiseert Dynhus 14 appartementen. Gemeente De Fryske Marren draagt hiermee De Beuk over aan woningcorporatie Dynhus. Hiermee creëren we woningen waar jongvolwassenen met een lichamelijke beperking of autisme zelfstandig kunnen wonen. 

Zelfstandig wonen voor jongvolwassenen met lichte beperking

Het plan voor de appartementen op de plaats van De Beuk is ontstaan uit een ouderinitiatief. De initiatiefnemers hebben zich hard gemaakt voor deze doelgroep die vaak tussen wal en schip valt. Er zijn voor jongvolwassenen met autisme en/of lichamelijke beperking en een normale begaafdheid weinig plekken om zelfstandig te wonen. Hierop hebben ze Dynhus benaderd om de woonvoorziening te realiseren.

Op de foto: Initiatiefnemers Tjitte Feenstra, Baukje Feenstra en Hans Peter Bax samen met projectleider Yeb Tiemensma bij De Beuk in Sint Nicolaasga

DSC 4500
Dynhus HUIS Icon 960X720 Rgb #728F33

14 appartementen

Dynhus vervangt de huidige basisschool voor een nieuw gebouw. De 14 appartementen, allemaal op de begane grond, worden rolstoel- en levensloopgeschikt. De woningen kunnen daarmee ook in de toekomst dienen als seniorenwoningen. “Als woningcorporatie bieden wij mensen perspectief met een thuis. Ook als je een uitdaging hebt zoals een beperking. We zijn er heel trots op dat we in samenwerking met de initiatiefnemers, gemeente De Fryske Marren en zorgorganisatie Driestroom een fijn thuis kunnen realiseren voor mensen met autisme en/of lichamelijke beperking”, aldus Sandra van Zaal, interim directeur-bestuurder Dynhus. Het zelfstandig wonen wordt mogelijk gemaakt door 24-uurszorg van zorgorganisatie Driestroom.   

Betrokken

Dynhus werkt het plan nu verder uit. Als alles volgens planning verloopt start de bouw in de zomer van 2024. De initiatiefnemers blijven betrokken bij de planvorming. 


Op de foto: Sandra van Zaal, interim directeur-bestuurder Dynhus en Chris van Hes, wethouder gemeente De Fryske Marren

DSC 4474
Snel contact?
We staan je graag te woord.