Huurders krijgen de sleutel van hun energieneutraal huis

De huurders van de 20 nieuwbouwwoningen aan de Zuiderzeestraat, Flevostraat, en Parkstraat in Lemmer krijgen de komende dagen de sleutel van hun nieuwe huis. Vandaag ontvingen familie Nasiri, familie Brouwers en familie Abdallah hun sleutel uit handen van  woonadviseurs Manja van Meerloo en Jaap Frankema van Dynhus. De nieuwe bewoners zijn erg enthousiast over hun nieuwe thuis. Vooral de ruimte en lichtinval valt hen op. Zij gaan in een energieneutraal huis wonen dat volledig klaar is voor de toekomst.

Duurzame huizen met lage woonlasten

Eén van de ambities van woningcorporatie Dynhus is dat alle nieuwbouwwoningen energieneutraal en gasloos worden gebouwd. De 20 woningen hebben, naast goede isolatie, duurzame installaties en zijn volledig elektrisch. De 17 eengezinswoningen zijn voorzien van een grondwarmtepomp die de benedenverdieping verwarmt met vloerverwarming. Op de bovenverdiepingen bevinden zich infraroodpanelen. De 3 gelijkvloerse seniorenwoningen zijn uitgerust met een zonneboiler voor warm water en worden verwarmd met infraroodpanelen. Dit heeft een positieve invloed op de woonlasten voor de nieuwe huurders. De netto huurprijzen variëren van € 619,- tot € 678,-.

Foto's Nieuwbouw Zuiderzeestraat Eo (1)
Nieuwbouw Zuiderzeestraat Eo (Liggend)

Herontwikkeling wijk

De nieuwbouw is onderdeel van de herontwikkeling van de Zuiderzeestraat en omgeving. De toenmalige bewoners zijn betrokken bij de keuzes voor renovatie of sloop en nieuwbouw. Dat heeft ertoe geleid dat 96 van de ruim 140 woningen worden afgebroken. De overige woningen gaat de woningcorporatie renoveren. Medio 2018 werd het startsein gegeven voor de uitvoering van de plannen. De oplevering van deze 20 nieuwbouwwoningen is een grote mijlpaal in het project. Van de bewoners, die eerst in één van de 28 voormalige woningen woonden, komen vijf huishoudens terug in een nieuwbouwhuis. De andere bewoners hebben gekozen zich elders te vestigen.

Lees meer informatie over de herontwikkeling van de Zuiderzeestraat eo. 

Samenwerking partners

Een dergelijk ingrijpend project komt alleen tot stand door goede samenwerking met partners. De realisatie van deze aantrekkelijke woningen zijn mede tot stand gekomen door de samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma, Technisch Buro Zonderland, INBO Architecten en gemeente De Fryske Marren.

Sleuteloverdracht Bewoners Zuiderzeestraat Eo
Snel contact?
We staan je graag te woord.