Huurders krijgen sleutel van authentieke woningen

Impressiefase2

Herontwikkeling wijk

De nieuwbouw is onderdeel van de herontwikkeling van de Zuiderzeestraat en omgeving. De herontwikkeling sluit aan bij één van de ambities van woningcorporatie Dynhus; het realiseren van energieneutrale en gasloze woningen. De toenmalige bewoners werden betrokken bij de keuzes voor renovatie of sloop en nieuwbouw. Vier huishoudens die eerst in de voormalige woningen woonden, komen terug in één van de nieuwbouwhuizen. Meneer en mevrouw Bokma-Heijn zijn erg enthousiast over hun nieuwe huis: “De buitenkant van het huis voelt alsof we in ons oude huis wonen. Het is echt prachtig geworden.”

Duurzaamheid als uitgangspunt

De 27 gezinswoningen en 12 levensloopgeschikte woningen zijn erg energiezuinig. Een grondwarmtepomp verwarmt de benedenverdieping met vloerverwarming en levert het warm water. De bovenverdiepingen hebben infrarood (verwarmings)panelen. En op de daken liggen zonnepanelen.

Dynhus ZON Icon 960X720 Rgb #FFC900
Foto Woningen Zuiderzeestraat

Nieuwe huizen in de stijl van toen

Op de plek waar de nieuwbouwwoningen nu staan, stonden eerder naoorlogse woningen in Delfts Roodstijl. Bij het ontwerp van de nieuwe huizen ging architectenbureau INBO uit van deze historische stijl. Je ziet verschillende kenmerken van de Delfts Roodstijl weer terug in deze huizen. Lont bouwde de huizen met een herkenbare kleur van het metselwerk, de indeling van de kozijnen in de gevels, de schoorsteen en het raampje boven de voordeur. Dynhus is trots op deze nieuwe pareltjes met de combinatie van een authentieke uitstraling en de grote mate van duurzaamheid.

Samenwerken

Een dergelijk ingrijpend project komt alleen tot stand door goede samenwerking met partners. Dit project realiseerde Dynhus samen met Lont, architectenbureau INBO en gemeente De Fryske Marren.

Dynhus POP Icon 960X720 Rgb #9D8AD3
Snel contact?
We staan je graag te woord.