Huurders krijgen sleutel van duurzame woningen Doltewâl Workum

230720

Genieten op een prachtige plek

Meneer en mevrouw Brouwer zijn nieuwe bewoners van de straat en enthousiast over hun nieuwe huis: “Op deze prachtige plek hopen we in deze fase van ons leven heerlijk te genieten!” De duplexwoningen die op deze plek stonden waren sterk verouderd en pasten niet meer bij de eisen van deze tijd. Daarvoor in de plaats kwamen vier gezinswoningen en acht levensloopgeschikte woningen. De nieuwbouw sluit aan bij één van onze ambities; het realiseren van energiezuinige en gasloze woningen. Een grondwarmtepomp verwarmt de woning met vloerverwarming en levert het warm water. In de bodem wordt het water opgeslagen en later hergebruikt. Een warmte terugwininstallatie zorgt naast de ventilatie voor een duurzame verwarming van de instromende lucht. En op de daken liggen zonnepanelen.

Buurtvernieuwing

De oplevering van de 12 woningen is onderdeel van een complete buurtvernieuwing. Eerder bouwden we 15 nieuwe appartementen aan de Schoolstraat en renoveerden we huurwoningen aan de Pothúswyk. Er kwam een nieuw riolerings- en bestratingsplan en de oever aan de Doltewâl werd vernieuwd. Met het overdragen van de sleutel aan de nieuwe bewoners van de Doltewâl is de vernieuwing helemaal afgerond.

Plattegrond Nieuwbouw Doltewal Met Omgeving (1)
Dynhus POP Icon 960X720 Rgb #9D8AD3

Samenwerken

Een dergelijk ingrijpend project komt alleen tot stand door goede samenwerking met partners. We realiseerden dit project samen met Lont, Zijlstra Architecten en gemeente Sudwest Fryslân.

Snel contact?
We staan je graag te woord.