Huurders krijgen sleutel nieuwe woningen Pampusstraat

20240313 160833

Een nieuw thuis

De bewoners van de nieuwe woningen aan de Pampusstraat in Lemmer hebben de sleutel gekregen van Dynhus. De woningen zijn een onderdeel van het project Herontwikkeling Zuiderzeestraat en omstreken. Nu de bewoners de sleutel hebben kunnen zij er hun eigen thuis van maken.

Duurzaam wonen

In eerste instantie was het plan om de vier bestaande woningen aan de Pampusstraat te behouden en te renoveren. Gezien de technische staat is er alsnog gekozen voor sloop en vervangende nieuwbouw van twee eengezinswoningen. Dit gaf ook mogelijk om de woningen zo duurzaam mogelijk te bouwen. De huizen hebben zonnepanelen, zijn geheel elektrisch en hebben geen gasaansluiting. Een warmte terugwin installatie zorgt voor een prettig en schoon binnenklimaat.

Dynhus ZON Icon 960X720 Rgb #FFC900
20240313 160903

Nieuwe huizen in de stijl van toen

Net als de woningen aan de Zuiderzeestraat zijn ook deze woningen gebouwd in Delfts Roodstijl. Bij het ontwerp van de nieuwe huizen ging architectenbureau INBO uit van deze historische stijl. Je ziet verschillende kenmerken van de Delfts Roodstijl weer terug in deze huizen. Lont bouwde de huizen met een herkenbare kleur van het metselwerk, de indeling van de kozijnen in de gevels, de schoorsteen en het raampje boven de voordeur. Dynhus is trots op de mooie nieuwe woningen met de combinatie van een authentieke uitstraling en de grote mate van duurzaamheid.

Samenwerken

Het project kwam tot stand door goede samenwerking met partners. Dynhus realiseerde dit project samen met Bouwbedrijf Lont, architectenbureau INBO en gemeente De Fryske Marren.

Dynhus POP Icon 960X720 Rgb #9D8AD3
Snel contact?
We staan je graag te woord.