Huurdersverenigingen komen in actie

Kom naar de inspiratie avonden

Huurders leven in een onzekere tijd van sterk stijgende prijzen. De huurdersverenigingen begrijpen dat er veel zorgen op huurders afkomen. Zoals het betalen van de energierekening. Daarom organiseren ze inspiratie avonden waar energiecoaches en budgetcoaches advies geven wat huurders zelf kunnen doen in deze tijd. Dit doen ze in samenwerking met Dynhus. 

Inspiratie avonden met energie- en budgetcoach

In november en december organiseren de huurdersverenigingen gezamenlijk vijf inspiratieavonden. “We hebben nagedacht hoe we huurders kunnen helpen in deze moeilijke tijd”, vertelt Anneke de Vries van huurdersverenging Lemsterland. “Wij willen huurders daarom inspireren hoe ze energie kunnen besparen of tips geven hoe ze kunnen besparen op hun uitgaven. Zodat ze ideeën krijgen  wat ze zelf kunnen doen”. “Energiecoaches geven mensen allerlei bespaartips voor hun gas en stroomverbruik”, legt Leendert van Tuinen van huurdersvereniging Zuid West Friesland uit. “De budgetcoaches informeren huurders over hoe je zorgt voor inzicht in je uitgaven. Ook zijn er verschillende regelingen waar huurders aanspraak op kunnen maken. Ook daar worden tips over gegeven.”

 

 

Anneke Dynhus Nieuwsbrief Fotograaf Jessie Jansen 9
Leendert Dynhus Nieuwsbrief Fotograaf Jessie Jansen 12

Elkaar ontmoeten

Naast dat de huurdersverenigingen huurders willen inspireren zijn deze avonden ook bedoeld om elkaar te ontmoeten. Leendert: “Voor ons is het meteen een mooi moment om met huurders in contact te komen en elkaar te leren kennen. Ik verwacht dat we dan zeker dingen horen waar we als huurdersverenigingen mee aan de slag kunnen.” 

 

Zorgen delen

Tijdens deze inspiratieavonden zijn mensen aanwezig van verschillende organisaties. Huurders kunnen deze organisaties vragen stellen of hun zorgen delen. Ook is het mogelijk om gelijk een afspraak maken voor bijvoorbeeld een gratis energieadvies bij je thuis, een persoonlijk gesprek met een budgetcoach of met een adviseur over de VoorzieningenWijzer.

Dynhus POP Icon 960X720 Rgb #9D8AD3
Beeld Bij Bericht Huurdersverenigingen

Ontvangen materiaal voor besparen energie

Ook delen we verschillende materialen uit waarmee mensen kunt besparen op hun energieverbruik. Zoals radiatorfolie en LED lampen. Dynhus stelt de materialen beschikbaar. Mensen die naar deze avond komen, ontvangen een tas met deze spullen.

Waar zijn de inspiratie avonden?

24 november - Lemmer - Hotel Iselmar
29 november - Sint Nicolaasga - Zalencentrum St. Nyk
1 december - Echtenerbrug - Dorpshuis De Brêge
6 december - Balk - Zalencentrum De Treemter
8 december - Workum - Cultureel Centrum Klameare  

We starten om 19.30 uur. Het programma duurt tot ongeveer 21.30 uur. Tussendoor en na die tijd is er alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.  

Dynhus MOK Icon 960X720 Rgb #F47812
Snel contact?
We staan je graag te woord.