Terugleverkosten zonnepanelen

Veel van onze huizen hebben zonnepanelen. We hebben deze zonnepanelen aangeboden om iedere huurder de kans te geven op een voordelige energielevering. Tegelijkertijd werken we aan een duurzame en energiezuinige oplossing voor een groene toekomst.

Terugleverkosten
De energiewereld ondergaat momenteel flinke veranderingen. Er worden bijvoorbeeld terugleverkosten ingevoerd. Sommigen ervaren dat als een boete. In werkelijkheid is het echter een vergoeding voor het tijdelijk opslaan van uw zonnestroom, een dienst die energieleveranciers tot nu toe gratis aanboden. Terugleverkosten betaalt de huurder zelf. Hoeveel je terugbetaalt is afhankelijk van de leverancier die de huurder heeft gekozen en hoeveel je teruglevert.

Zonnepanelen blijven voordeliger
Met het toepassen van zonnepanelen is de energierekening een stuk lager geworden. Door de terugleverkosten stijgt de energierekening weer een beetje. Toch blijven de kosten een stuk lager.

Hoe kan ik slim omgaan met de zonne-energie die ik opwek?

Energie verbruiken op het juiste moment
Het is verstandig om energieverbruik goed te plannen. Als de zon schijnt wek je de meeste energie op. Dit is dan ook het beste moment om de energie te verbruiken. Zet bijvoorbeeld overdag de vaatwasser of wasmachine aan of laad een eventuele elektrische auto op. Op de website van Milieu Centraal Meer zonnestroom zelf verbruiken | Milieu Centraal vind je uitgebreidere informatie over hoe je efficiënter gebruik kunt maken van je zelf opgewekte stroom.

Keuze voor aanbieder
Let goed op bij het kiezen van een energieleverancier, want er zijn aanzienlijke verschillen tussen aanbieders. Vergelijk de aanbieders met elkaar om erachter te komen wat voor jou het meest voordelig is. Elke leverancier heeft een eigen regeling waardoor je misschien wel goedkoper uit bent als je overstapt.

- Wanneer huurders de zonnepanelen uitschakelt is Dynhus niet verantwoordelijk voor de storingen en/of schades die dan mogelijk ontstaan.-

Snel contact?
We staan je graag te woord.