Winnaar Buurtkans:

'Ontmoetingsplek gezamenlijke tuin'.

Verdubbeling ingezameld bedrag

Zij krijgen een verdubbeling van het bedrag dat ze hebben ingezameld onder bewoners voor het aankleden van de gezamenlijke tuin dat een ontmoetingsplek wordt voor bewoners en begeleiders van Limor.

 

Medailles Winnaar Buurtkans
Prijsuitreiking Winnaar 3

Verrast met eerste prijs

De initiatiefnemers hadden niet verwacht winnaar te worden van Buurtkans. “Wauw! Wat een verrassing dat we de prijs gewonnen hebben! Dit biedt de bewoners de mogelijkheid om met elkaar een mooie en gezellige plek te creëren waar ze samen kunnen komen”, vertelt Anke Bruin van Limor enthousiast. “Op dit moment is er weinig mogelijkheid om elkaar te ontmoeten of om iets gezamenlijks te organiseren op de Vangnetlocatie. Door er een gezellige plek van te maken kan de verbinding onder de bewoners worden gestimuleerd. En bewoners kunnen hier in meedenken en aan meehelpen. Samen iets ondernemen verbindt ook”.

Tweede prijs ‘Verhogen gebruik gezamenlijke ruimte’

De Splitting in Echtenerbrug is als tweede geëindigd. De bewoners van De Splitting willen het gebruik van de gezamenlijke ruimte vergroten door het zo in te richten dat ze ook in de winter gebruik kunnen maken van deze ruimte. De bewoners ontvingen uit handen van Petra en Harm van Dynhus een cheque van € 500,-. Dit bedrag komt bovenop het bedrag dat ze aan waardebonnen hebben verzameld.

Winnaar 2E Prijs Splitting
Prijsuitreiking 3E Prijs Eastwal

Derde prijs ‘Picknickbanken voor buurtactiviteiten’

De bewoners van de Eastwâl uit Balk kregen de cheque voor de derde prijs uitgereikt door Carin en Carmen van Dynhus. De bewoners van de Eastwâl uit Balk willen drie picknickbanken inzetten bij de activiteiten van de Buurtvereniging de Griene Wal.

De winnaars zijn gekozen door een onafhankelijke jury. De juryleden waren mensen van de huurdersverenigingen, maatschappelijk werk en gemeente.

Maar liefst 18 inzendingen

Begin september ontvingen alle huurders van Dynhus een waardebon van € 50,-. Zij werden uitgedaagd om hun buurt of wooncomplex nog leuker te maken.

Wij ontvingen maar liefst 18 inzendingen van groepen bewoners die graag aan de slag gaan met het vergroten van de leefbaarheid in hun omgeving. Er was een grote diversiteit aan ideeën: diverse picknickbanken voor het verhogen van de onderlinge verbinding, een boekenkast voor het uitwisselen van boeken en het opfleuren van de straat met bloembakken. Ook wilden diverse wooncomplexen hun gezamenlijke ruimte aankleden met zitjes en groen. De initiatiefnemers gaan nu aan de slag met het uitvoeren van hun idee. Mocht je nog ideeën hebben voor jouw buurt? Tot 31 december 2021 kan je het idee en de waardebonnen nog inleveren. Kijk voor een aantal ideeën op deze pagina.

DYN 21 Moestuin Mkidv 23 03 KJ
Snel contact?
We staan je graag te woord.