Vier vragen aan contractbeheerder Theunis van der Molen

Theunis, waarin werkt Breman Woningbeheer Noord samen met Dynhus?
“Wij zijn met Breman Woningbeheer Noord al ruim 25 jaar contractpartner van Dynhus. Wij installeren en onderhouden cv-ketels, mechanische ventilatoren en WTW’s (Warmte Terug Win installaties). Eigenlijk alles op het gebied van verwarming en ventilatie in woningen. Door de jaren ontstaan er nieuwe technieken, een warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Vanaf 1 juli van dit jaar zijn rookmelders verplicht op alle verdiepingen in woningen. Wij plaatsen rookmelders in de huurwoningen van Dynhus tussen Balk en Workum. Dat zijn zo’n 2200 woningen, we zijn bijna klaar. Daarna beheren wij ook al deze rookmelders.”

Voor welke meldingen komen jullie bij huurders?
“Wij komen bij storingen die bewoners melden voor de verwarming of ventilatie. De meest voorkomende klachten zijn installaties die niet of niet goed werken of lekkages aan toestellen. Voor ernstige storingen kunnen mensen ons ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend bellen. Verder controleren we één keer in de twee jaar de installaties. Daarbij werken we met vaste monteurs.”

Hoe ervaart Breman Woningbeheer Noord de samenwerking met Dynhus?
“Wij ervaren de samenwerking met Dynhus als zeer positief. Het contact met de medewerkers van Dynhus gaat via korte lijnen, dat werkt prettig. Voor ons is het belangrijk dat de huurders kunnen vertrouwen op een veilige en energiezuinige installatie. Dit betekent voor de samenwerking met Dynhus, dat zij ons bijvoorbeeld heel vrij laten in het advies over het onderhoud van de installatie. Daarnaast kijken we samen ook naar de toekomst  voor verduurzaming van hun huurwoningen. Er is veel overleg over duurzame mogelijkheden en technische oplossingen die wij kunnen bieden.”

Tot slot: welke tips geef je huurders voor het stookseizoen?
“Wees je eerst bewust van de energie die je gebruikt. Mensen kunnen daar zelf echt veel invloed op hebben.

  • Hou de thermostaat van je verwarming goed in de gaten. Draai hem ’s nachts niet teveel naar beneden, maximaal drie tot vijf graden lager. Hou overdag 15 graden als echte minimale temperatuur aan.
  • Douche bewust, gebruik een kookwekker of een douchetimer om kort te douchen. Je kunt ook een waterbespaarder tussen je douchekop zetten.
  • Verwarm geen onnodige ruimtes, houd alleen wel rekening met bevriezingsgevaar bij vorst.
  • Je kunt je gasverbruik goed in de gaten houden door met bijvoorbeeld een app van je energiemaatschappij.
  • Zet je verwarmingstoestel op de eco-stand voor warm water. Hoe dit moet staat in de handleiding van de cv-ketel en is ook vaak te vinden op YouTube.
  • Zorg er ook voor dat de waterdruk juist is door de installatie bij te vullen tot 2 bar . Hoe dit moet is te vinden op bij 'cv bijvullen' of 'radiatoren ontluchten'. 

Meer energiebespaartips vind je op deze pagina.

Snel contact?
We staan je graag te woord.